FORRIGE GANG FROOME VAR I UCI-RITT: Chris Froome har vært på sidelinjen siden Criterium du Dauphiné. Nå har han pekt ut UAE Tour som stedet han vil returnere til konkurranse. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Froome melder seg klar for comeback: Skal kjøre UAE Tour

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 22.01.20 12:27

Del på    

Ineos-rytteren én måned unna sin første konkurranse siden juni 2019.

(procycling.no): Tirsdag ettermiddag kom det flere rapporter på at Froome ville kjøre rittet i Midtøsten, og onsdag bekreftet Froome det selv med en video han la ut på Twitter.

– Treningen går veldig bra her på Gran Canaria, så jeg er veldig glad for å kunngjøre at jeg vil starte sesongen min i UAE Tour, som starter i Dubai neste måned. Det er et ritt jeg gikk glipp av i fjor, så det er strålende sted å begynne sesongen min denne gang, sier han i videoen.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Over 200 dager siden skrekkvelten

Briten har vært ute av konkurranse helt siden han veltet stygt under rekognosering i forkant av tempoetappen i Critérium du Dauphiné, den 12. juni 2019. 34-åringen krasjet med en murvegg og fikk bruddskader i lårbeinet, albuen, rygg og bryst.

Han viste seg så smått frem under Saitama Criterium i fjor høst, men i løpet av høsten og vinteren har det vært flere rapporter som har stilt seg tvilende til at Froome, som har vunnet Tour de France fire ganger, kan komme tilbake på samme nivå.

Det skapte også store overskrifter da noen eldre sitater fra Dario Cioni, sportsdirektør i Team Ineos, dukket opp på nyåret. Froome gikk da selv ut på sosiale medier og fortalte at rekonvalesensen hans gikk bra. Siden har har tilbrakt et par uker på Gran Canaria, og melder seg altså nå klar til UAE Tour.

Når UAE Tour starter 23. februar, vil det være 256 dager siden velten i Frankrike. 

Der har man blant annet en fjellavslutning på den femte etappen, med målgang på toppen av Jebel Hafeet.

Froome har tidligere signalisert at en femte seier i Tour de France vil være det store målet hans i 2020, og nivået han viser i UAE Tour vil kunne indikere hvor mye jobb som fremdeles gjenstår i arbeidet med å komme seg tilbake på hans gamle toppnivå.

Også Egan Bernal og Geraint Thomas skal etter planen kjøre årets Tour de France.

Brailsford bekrefter Grand Tour-kabalen

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse