FRI OG BLID: Taylor Phinney har godt humor og stor tro på hva 2019-sesongen kan bringe av opplevelser og resultater. FOTO: Maximiliano Blanco/Getty Images

Fri og eventyrlysten Phinney satser alt på Paris-Roubaix

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 13.02.19 20:11

Del på    

– Laget har tiltro til meg.

(procycling.no): Taylor Phinney (EF Education First) er ikke som alle andre proffer. Etter å ha vært blant de største talentene i verden for et snaut tiår siden, har han vært gjennom mye trøbbel.

Under det amerikanske mesterskapet i 2014 brakk den sympatiske amerikaneren beinet tvers av, og det var tvil om om han noen gang kom tilbake til proffsirkuset.

Det klarte den kunstneriske amerikaneren, og under fjorårets Paris-Roubaix danset Phinney med verdensstjernene på brosteinen og syklet inn til åttendeplass.

I år er Helvete i Nord det store målet. For å komme dit i best mulig form, har syklisten med den alternative mentaliteten fått friere tøyler av lagledelsen. 

– Laget har gitt meg mye frihet. Jeg lager mitt eget treningsprogram, og de pusher meg ikke hardt på å laste det opp til Training Peaks (treningsdagbok, journ.anm). De stoler på at jeg er i stand til å gjøre det jeg trenger for å ankomme ritt i den formen jeg trenger å ha, og det er veldig frigjørende mentalt. Jeg føler lykke, sier krølltoppen til cyclingnews.com under Tour Colombia 2.1.

– Mer komfortabel i år

Det er ikke uvanlig å se Phinney legge ut bilder og videoer fra sykkelturer på stier og grusveier. Slike opplevelser er viktige for at 28-åringen klarer å holde oppe motivasjonen.

– Jeg har hatt mange eventyr på sykkelen, trent litt på siden, og bare elsket å sykle og se frem til rittene hvor jeg har best muligheter og til de rittene hvor jeg kan bidra.

På spørsmål fra cyclingnews.com om det er Paris-Roubaix som er i tankene, er svaret kontant.

– 100 prosent. Mitt neste ritt er Het Nieuwsblad, så jeg går rett inn i det, rett inn i Belgia, og jeg gleder meg. Alle sier dette hvert år, men jeg tror at jeg kommer inn i dette året mye mer komfortabel med hvor jeg står og med hva jeg gjør.

NESTEN MEDALJE: Phinney utfordret Kristoff om bronsen i London-OL, men måtte ta til takke med den sure fjerdeplassen. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

 

 

 

Tagget med: , ,

Les også disse