Prøv Procycling Pluss idag

UTROLIG: Mathieu van der Poel etter seieren i Amstel Gold Race søndag. FOTO: Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

– Fremstår som den nye Merckx

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 23.04.19 11:19

Del på    

Nå får kometen beskjed om å hvile.

(procycling.no): Teamsjef i Corendon-Circus, Christoph Roodhooft, var naturligvis full av følelser etter Mathieu van der Poels overraskende seier i Amstel Gold Race søndag.

– Jeg var fra før av klar over at Mathieu ikke var en vanlig fyr, men nå virker det nesten som at han er den nye Merckx, sier Roodhoft ifølge Sporza.

– Vi hadde veldig lite informasjon og trodde Mathieu syklet for tredjeplass. Og plutselig vinner han.

Van der Poel så ut til å være ute av seierskampen da de gjenstod få kilometer av den nederlandske klassikeren. Men samarbeidet i tetduoen Julian Alaphilippe og Jakob Fuglsang kollapset fullstendig og rittet samlet seg igjen på dramatisk vis.

– Mathieu spurte meg hele tiden om informasjon under finalen, men rittradioen sviktet og vi hadde ikke noe TV. Vi var veldig bekymret hele veien, og så kom seiere hans og slo nedover oss som en stein. Det var som en gave fra oven, sier Corendon-Circus-sjefen.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Helt fenomenal

Med seier i Amstel Gold Race er Van der Poel utvilsomt en av vårsesongens store åpenbaringer. 24-årige, tidligere sykkelkross-spesialisten står med seier i Dwars door Vlaanderen og Brabantse Pijl, samt to solide fjerdeplasser fra Gent-Wevelgem og Flandern rundt. Fjerdeplassen i Flandern rundt kom etter at Van der Poel krasjet med en blomsterkasse underveis.

– Jeg vil fremstå som tilbakestående hvis jeg nå sa at dette var som forventet, sier Roodhooft spøkefullt.

– Hvis den idiotiske blomsterkassen ikke hadde skapt trøbbel i Flandern, hva hadde skjedd der da? Prestasjonen der var helt fenomenal.

Sammenliknet med konkurrentene som sykler for WorldTour-lag, har ikke Van der Poel altfor mange rittdager bak seg. 15 i tallet, og med Tour of Antalya og Circuit de la Sarthe som eneste etapperitt. Likevel venter det nå hvile for det nederlandske talentet.

– Han trenger hvile nå, både mentalt og fysisk. Det har vært et langt år for både oss og Mathieu, konkluderer Roodhooft.

Tagget med: ,

Les også disse