OVERRASKET: Alexys Brunel, her i aksjon under U23-tempoen i Yorkshire-VM, tok karrierens første seier i Etoile de Bessèges. FOTO: Bas Czerwinski/Getty Images

Fransk unggutt overrasket

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 5.02.20 16:00

Del på    

Tok karrierens første seier.

(procycling.no): Den første etappen av Etoile de Bessèges ble avsluttet med en sløyfe som inkluderte to ganger opp en tøff knekker til målstreken i Bellegarde. Den første forseringen, med ti kilometer igjen av etappen, sørget for en solid utskillelse.

Det norske håpet, Edvald Boasson Hagen, maktet ikke å følge det tøffe kjøret, og en gruppe på omtrent ti ryttere skilte seg ut. I terrenget etterpå fortsatte kjøret og flere angrep fulgte.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Snart maktet unggutten Alexys Brunel å rive seg løs. Den unge neoproffen på Groupama-FDJ viste strålende kjørestyrke og holdt forfølgerne på avstand. Inn i den siste bakken hadde han fremdeles en luke, men måtte forsere den én kilometer lange bakken før han kunne juble.

Bakfra angrep Benoît Cosnefroy stigningen bak og kom i tunge klyv. Med Edward Planckaert (Sport Vlaanderen-Baloise) på hjul nærmet han seg, men AG2R-rytteren kom for sent. Dermed kunne 21 år gamle Brunel euforisk juble for karrierens første seier.

Tagget med: ,

Les også disse