Prøv Procycling Pluss idag

IKKE I FORM: Nacer Bouhanni brøt den andre etappen av årets Criterium du Dauphine. (Photo by Luc Claessen/Getty Images)

Frakjørt Bouhanni ute før spurtetappen i Dauphiné

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 11.06.19 13:23

Del på    

– Moralen min er ikke høy nå.

(procycling.no): Tirsdagens etappe i Criterium du Dauphiné er spurternes eneste relativt sikre sjanse i årets ritt.

Dessverre for Nacer Bouhanni og Cofidis, karte ikke den franske spurteren å komme seg til den tredje etappen. Han kom aldri til mål på mandagens etappe, vunnet av Dylan Teuns (Bahrain-Merida) til Craponne-sur-Arzon.

– De kjørte alt de hadde på dagens første stigning, og jeg klarte aldri å ta dem igjen. Jeg prøvde å komme tilbake med hjelpen til Geoffrey Soupe i en gruppe på åtte ryttere, sa Bouhanni til L’Equipe etter den andre etappen. 

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Man vet aldri helt hva man får med franskmannen, men etter noen oppløftende resultater i Amgen Tour of California og Grote Prijs Marcel Kint, hadde Cofidis-ledelsen håpet at 28-åringen var tilbake på riktig spor.

Hardkjøret på Dauphinés andre etappe ble imidlertid for hardt for Bouhanni.

– Jeg måtte komme meg gjennom de to første dagene. Det er over. Moralen min er ikke høy nå, og jeg vet ikke helt hva annet jeg skulle sagt. 

Det er for øyeblikket kamp om å komme med på Tour de France-laget til Cofidis. Nacer Bouhannis rival innad i laget, Christophe Laporte, viste nylig god form ved å vinne to etapper i Skoda Tour de Luxembourg. I fjor ble Laporte prioritert foran Bouhanni, og det til tross for at Bouhanni slo sin lagkamerat Laporte da de spurtet side om side i La Route D’Occitanie.

– Tour de France? Jeg vet ikke, men det er opp til Cofidis å bestemme. Jeg har gjort alt jeg kan og trent hardt. Etter Tour of California fortsatte jeg å trene hardt, men når jeg kommer til ritt, føles det som noe er «blokkert», forklarer Bouhanni til den franske avisen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!