Prøv Procycling Pluss idag

TESTET POSITIVT: Men Tosh Van der Sande hevder at han oppga bruk av feil nesespray. Her er han avbildet sammen med makker Jasper De Buyst under seksdagers i Gent. (Photo by Luc Claessen/Getty Images)

Forventer snarlig avklaring på Van der Sandes dopingsak

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 23.01.19 12:17

Del på    

Er suspendert av Lotto Soudal inntil videre.

(procycling.no): I november kom nyheten om at Tosh Van der Sande hadde testet positivt i forbindelse med banerittet Gent seksdager.

Les også: Hevder han oppga feil nesespray

Lotto Soudal-proffen testet positivt etter å ha brukt nesesprayen Sofrasolone. Hva slags stoff han testet positivt på, er fremdeles ikke offentliggjort, men det er på det rene at Sofrasolone kan benyttes i forbindelse med konkurranse såfremt man opplyser om det i forkant av dopingkontrollen.

Gjør man ikke det, blir saken i tråd med regelverket behandlet som en positiv prøve.

– I oppstyret etter konkurransen oppgav jeg Mometasone framfor Sofrasolone, som blir brukt de samme medisinske plagene. Det er derfor kun en formalitetsfeil, tidligere har jeg brukt begge de to nesesprayene, alltid etter å ha fått den fra en laglege, uttalte Van der Sande i en pressemelding i fjor høst.

– En beklagelig sak

28-åringens manager uttaler til wielerflits.nl at partene ser for seg en snarlig løsning på saken.

– Vi sendte avgårde den nødvendige dokumentasjonen til UCI den 10. januar. Nå avventer vi på svar på komiteen UCI har opprettet for å etterforske saken. I prinsippet har han (Van der Sande, vår anm.) litt å bekymre seg for, fordi det kommer klart fram at dette er en administrativ glipp. Det er rett og slett en beklagelig sak. Vi håper at vi får en avklaring på saken senest i starten av februar, uttaler Jef Van den Bosch til det nederlandske sykkelnettstedet.

Etter samtaler med rytteren valgte Lotto Soudal-styret å suspendere rytteren midlertidig inntil saken hans er avklart.

Avventer etterforskningen

Laget har likevel valgt å støtte rytteren og gi ham en mulighet til å opprette skaden han indirekte har påført det belgiske lagets omdømme.

Van der Sande har syklet for Lotto Soudal hele sin karriere, og forbereder seg nå til en ny sesong på treningsleir i Spania.

Lotto Soudal har ikke ønsket å kommentere saken ytterligere før UCIs etterforskning av saken er avsluttet.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse