SIER SEG USKYLDIG: Van der Sande har uttalt seg om den positive dopingprøven. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Van der Sande hevder han oppga feil nesespray

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 22.12.18 12:19

Del på    

Blandet to nesesprayer på kontrollskjemaet.

Onsdag kveld kom meldingen om at belgiske Tosh Van der Sande ble suspendert av Lotto Soudal etter å ha avlagt en positiv dopingprøve under seksdagersrittet i Gent i midten av november.

Ifølge pressemeldingen fra laget skulle det hele handle om et stoff som var å finne i nesesprayen Sofrasolone, som er tillatt i konkurranse så lenge man oppgir den ved dopingkontrollen.

Det var her Van der Sande gjorde en feil, hevder han selv. Han fikk selv nesesprayen Sofrasolone av laglegen, men belgieren har tidligere også brukt nesesprayen Mometasone.

– I oppstyret etter konkurransen oppga jeg Mometasone framfor Sofrasolone, som blir brukt for de samme medisinske plagene. Det er derfor kun en formalitetsfeil, tidligere har jeg brukt begge de to nesesprayene, alltid etter å fått den fra en laglege, sier Van der Sande i en pressemelding ifølge Wielerflits.nl.

Av den grunn var nyheten om den positive prøven en stor overraskelse for Van der Sande, som nå vil jobbe videre med rådgiverne sine for å renvaske seg selv.

Tagget med: , ,

Les også disse