BUNKRER: Med 13.-plass i går

IKKE TIL AVENIR: Etter eget ønske. FOTO: Kjetil Rakkenes Anda, Sykkelmagasinet/procycling.no

Forfang takket nei til Avenir

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 8.08.17 15:31

Del på    

Vil helle pusse formen i Belgia.

(procycling.no): I tillegg til den vante kvartetten fra Joker-Icopal (Skaarseth, Halvorsen, Foss og Tiller), ble Syver Wærsted og Jonas Ambrahamsen tatt ut til det norske seksmannslaget i Tour de l’Avenir.

Borte fra oppstillingen var bunnsolide Ole Forfang. Ikke fordi han ikke var god nok, men fordi han heller ville kjøre blant annet Druivenkoers-Overijse (UCI kategori 1.1) i Belgia.

– Det er rett og slett fordi jeg tror belgiske endagsritt passer meg bedre. Jeg tror jeg har gode muligheter til å gjøre det bra der. Det var ikke noe enkelt valg. Det er kult å kjøre Tour de l’Avenir, men jeg er mer giret på å sykle i Belgia, klargjør Forfang overfor procycling.no.

Spurtsjanser for Halvorsen

Tour de l´Avenir åpner med seks etapper i Bretagne, og flere av profilene er relativt flate.

Det betyr nedfallsfrukt for Kristoffer Halvorsen, men også etapper som stort sett består av tidlig brudd og påfølgende massespurt.

Forfang har tenkt seg til VM i Bergen i midten av september, og tror oppladningen i Belgia passer ham enda bedre.

– Mitt hjerte banker for Belgia, sier han.

– Hvilke ambisjoner har du foran de rittene?

– Jeg har lyst til å kjempe om gode resultater i alle løpene vi kjører der. Både Bjørn Tore (Hoem) og Truls Korsæth kjørte bra der i fjor. Jeg føler jeg har muligheten til å gjøre til å gjøre det samme.

– Ser på VM-sjansene som gode

Oslo-gutten var nylig del av det norske U23-laget i Herning, og var i tillegg ønsket til Avenir – derfor har han også forventninger om å sykle VM på hjemmebane denne høsten.

– Jeg har fått signaler om at jeg var blant rytterne de ønsket i Avenir, og regner derfor også med at jeg er tiltenkt en plass i VM. Jeg tar det ikke som en selvfølge, men ser på mulighetene som gode.

– Du er på vei ut av U23-klassen nå, hvordan står det til med proffambisjonene?

– Når jeg får tilbud fra et profflag, skal jeg være klar for det. Men det er ikke noe jeg stresser med nå. Jeg skal være god nok, og det skal være et lag jeg har trua på. Det er ikke snakk om WorldTour eller ingenting her i gården, varsler Forfang på telefon fra Nice.

Tagget med: , ,

Les også disse