Prøv Procycling Pluss idag

VINNER UTEN SMIL: Fernando Gaviria ville foretrukket å vinne den 3. etappen av Giro d'Italia på en annen måte. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

– For en latterlig avgjørelse

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 13.05.19 20:53

Del på    

Reaksjoner etter Vivianis deplassering.

(procycling.no): I sin flynkende nye mestertrøye jublet Elia Viviani (Deceuninck – Quick Step) for det han trodde var hans sjette etappeseier i Giro d’Italia, da han krysset målstreken først på den 3. etappen mandag. Men gleden skulle bli kortvarig.

Juryen felte italieneren for «avvik fra valgt linje i spurten» og deplasserte han til sisteplass i feltet. Seieren gikk til Fernando Gaviria (UAE), mens Viviani endte opp med 500 sveitserfranc i bot, minus 50 poeng i poengkonkurransen og minus 30 sekunder i sammendraget. Med seieren kastet i fanget var den en empatisk Gaviria som snakket etter målgang.

– For meg er Elia den egentlige vinneren i dag. Han krysset målstreken først, og han gjør aldri noe galt i spurtene, sier Gaviria i sympati med spurtkollega.

– Ser du avslutningen i reprise, så ser du at han gjør ikke noe med vilje. Han så seg ikke bakover. Jeg føler med Elia, legger colombianeren til.

Viviani fyrste sin spurt fra bakhjulet til søndagens etappevinner, Pascal Ackermann fra Bora-hansgrohe. Idet italieneren gikk rundt sin tyske konkurrent skjærte han ut mot venstre av oppløpet, hvilket brakte han inn i veibanen til landsmannen Matteo Moschetti, som måtte bremse.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Viviani forsvant fort inn i lagbussen da avgjørelsen ble kjent. Italienerens belgiske sportsdirektør Rik Van Slycke. tok sin elev i forsvar.

– Se spurten: Elia kommer ut fra Ackermanns hjul og så ikke Moschetti komme. Han lå bak ham. Elia velger sin linje og blir diskvalifisert, sier Van Slycke til Het Nieuwsblad.

– Hvis de skal diskvalifisere for dette, så kommer de til å få mye å gjøre fremover. Dette var forresten ikke en finale verdig av WorldTour-nivå heller. Dette sier jeg ikke fordi Elia ble diskvalifisert, men fordi en slik finale burde være uaktuell. Uansett hvor god teknsisk guide du laget, man klarer ikke å beskrive dette på papiret. Man ber om problemer med en slik finale. En slik sjikane 400 meter før mål, burde være helt uaktuelt.

Etappevinner Gaviria er enig i at finalen var i overkant krevende.

Med slike svinger blir det umulig for spurterne ikke å komme borti hverandre. Elia vant i dag og han fortjener å være vinneren. Jeg sendte han en melding etter at jeg ble utropt til vinner, sier Gaviria.

Via Twitter hadde QuickStep-sjef Patrick Lefevere en utvetydig beskjed etter Vivianis deplassering.

– For en latterlig avgjørelse av juryen, oppsummerte Lefevere.

Tagget med: , ,

Les også disse