MYE TV-TID: Hvert tråkk av årets Flandern rundt blir direktesendt på TV. Det er nok både Greg Van Avermaet og Alexander Kristoff glade for å høre. Foto: Kjetil R. Anda / procycling.no

Flandern rundt TV-produseres fra start til mål

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 22.03.18 15:42

Del på    

TV 2 starter sendinga alt ti om morgenen.

(procycling.no): Det er belgiske VRT som produserer sendingene fra Flandern rundt. Selskapet har nylig skrevet under en avtale med Flanders Classics og Sporza om rettighetene til Het Nieuwsblad, Dwars door Vlaanderen, Scheldeprijs, Flandern rundt, Brabantse Pijl og Brussels Cycling Classic fram til 2024.

Det er også klart at årets Flandern rundt for første gang vil produseres for TV fra start til slutt.

TV 2s prosjektleder for sykkel, Jan Solvang, bekrefter på Twitter at kanalen starter sendingene sine 10:00 og holder på til 17:30.

– Det internasjonale signalet kommer 10:15. Vi sender hvert sekund. Heldigvis ombestemte de seg etter litt påtrykk, sier Solvang til procycling.no.

I Belgia skriver nettstedet Aalst Nieuws at det har vært et krav fra byene som passeres i forkant av at signalet for den internasjonale produksjonen går igjennom om at rittet skal fullproduseres for TV.

– Borgemesterne i byene rittet passerer har samlet seg bak et brev til produsenten VRT for at passeringen av deres by eller tettsted skal vises. VRT har nå bekreftet at dette skjer, heter det i artikkelen.

I fjor ble det lagt inn en lite elegant pause på 90 minutter underveis i rittet. TV 2 benyttet anledningen til å vise sykkeldokumentarer, blant annet hvordan Alexander Kristoff gikk til topps i rittet i 2015.

Denne gangen skal TV 2 også vise kvinnenes Flandern rundt. Det blir vist på TV 2 Sumo mellom 13:30 og 15:30. TV-kanalen vil blant annet ha Dag Otto Lauritzen og Thor Hushovd til stede under Flandern rundt og Paris-Roubaix.

Tagget med: , , ,

Les også disse