SEIER: Amanda Spratt jubler mens hun krysser målstreken. © Tim De Waele

Fjorårsvinneren på vei mot ny seier

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 13.01.18 10:27

Del på    

Amanda Spratt best på den tredje etappen i Santos Women's Tour.

Det ble en ny hjemmeseier i damenes sesongåpning i Australia natt til lørdag. Med sin store dybde (nummer to, tre og fire i sammendraget før etappen) utspilte Michelton-Scott gårsdagens etappevinner, Katrin Garfoot (UniSA-Australia), og fikk sendt Amanda Spratt av gårde sammen med Lauren Stephens (Cylance Pro Cycling) i et farlig brudd med snaut fire mil igjen.

De to holdt sammen hele veien inn mot målgang Hanhdorf, og med 400 meter igjen gikk Spratt til. Det angrepet klarte ikke amerikanske Stephens å svare på, og dermed var det Spratt som vant etappen.

Hun overtok med det også ledelsen i sammendraget, hvor hun nå leder med 29 sekunder på nevnte Stephens og halvannet minutt ned til Garfoot.

Med kun morgendagens flate kriteriumsritt på 46 kilometer igjen, virker det dermed klart at Spratt kommer til å vinne rittet sammenlagt – slik hun også gjorde i fjor.

– Vi kom inn i etappen med mye selvtillit. Vi visste at vi hadde andre-, tredje- og fjerdeplass i sammendraget og at Garfoot var den eneste UniSA-rytteren i toppen. Du kan aldri undervurdere henne, vi så i det australske mesterskapet at hun er i veldig god form, så vi ønsket bare å isolere henne, sier Spratt etter etappen til Cyclingnews.

Det var Annemiek van Vleuten, sammen med Anna van der Breggen den beste kvinnelige syklisten i fjor, som var på offensiven før Spratt. Angrepet hennes tvang Garfoot til å tette en luke alene, og da de kom opp gikk Spratt på direkten. Da kom aldri Garfoot opp igjen, og Spratt kunne juble for etappeseieren.

– Det er et ritt jeg har hatt som mål en stund. Jeg kom ned i desember og kjørte gjennom etappene, så jeg var veldig trygg på at jeg kjente veiene her. Så fort som vi kom av gårde, var jeg trygg på at vi ville holde unna, sier Spratt.

Rittets eneste norske deltaker, Emilie Moberg, syklet inn til en 51. plass på etappen, 3.51 bak etappevinneren. For den raske Virtu-rytteren venter det en ny god mulighet på søndagens etappe, hvor hun får en mulighet til å forbedre femteplassen hun fikk på den første etappen.

Tagget med: , , ,

Les også disse