Fikk selskap av Van Avermaet og Vanmarcke på Oude Kwaremont

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 25.02.18 19:17

Del på    

– Jeg synes det var kjempegøy, sier Truls Korsæth.

KUURNE (procycling.no): Å være i forkant er en god greie i sykkelritt, godt poengtert av Truls Korsæth under søndagens Kuurne-Brussel-Kuurne.

Det varte og rakk før bruddet fikk lov til å gå, men oppover Wolvenberg – etter drøye tre mils sykling – dannet det seg en gruppe med blant annet den norske Astana-rytteren.

De sju i front fikk aldri noe stort forsprang. I forkant av Oude Kwaremont var de på skuddhold av Greg Van Avermaet og Sep Vanmarckes voldsomme krefter.

Mens de øvrige bruddkompisene ble kjørt av, satt plutselig Korsæth, Gediminas Bagdonas og Romain Cardis i det som fort kunne ha blitt den avgjørende seleksjonen i semiklassikeren:

– Vi ble tatt igjen i Kwaremont. Da ga jeg bare det jeg hadde. Det var vel meg, Van Avermaet, Vanmarcke og Bagdonas, så vi var fire mann. Så samlet det seg etter hvert til rundt 20 mann. Jeg vet ikke helt hva som skjedde i den perioden, men jeg skjønte at det ble mye stress og at vi burde hatt flere i gruppa foran, sier Korsæth til procycling.no.

STJERNERAD: Greg Van Avermaet leder an foran Luke Durbridge, Tiesj Benoot og Truls Korsæth. Foto: © Tim De Waele

To sentrale Astana-ryttere ned i velt

Astana-laget viste fram sin kollektive styrke dagen i forveien da de sikret seg overtall etter Muur van Geraardsbergen og Michael Valgren til slutt kunne hente seieren i Omloop Het Nieuwsblad.

Søndag var det egentlig Magnus Cort det ble fokusert mot, og da for mange av favorittene satt med i 20-mannsgruppa der framme, hadde ikke Korsæths lagkamerater stort annet valg enn å kjøre inn rømlingene.

Det skulle faktisk ikke være mer enn drøye to mil igjen da den siste av dem, Jasper Stuyven, ble sveivet inn. Men i forkant av det fikk Astana-laget helt andre ting å tenke på.

– Vi hadde Cort som hovedprioritet i dag, men så veltet han på slutten der. Det var litt dritt. Aleksej Lutsenko gikk også ned, sier Korsæth som brukte sine siste krefter i et forsøk på å kjøre Cort opp til feltet igjen – noe de ikke lyktes med.

UHELDIG DANSKE: Magnus Cort var blant favorittene i søndagens Kuurne-Brussel-Kuurne, men en velt med drøyt to mil igjen gjorde det vanskelig for ham. Foto: Jarle Fredagsvik, procycling.no.

Følte seg bra

Men det ville seg ikke for Astana-laget i dag, som likevel har fått en strålende start på klassikerne.

– Jeg er veldig fornøyd med helga. Vi viser veldig god bredde i laget og jeg tror resten av klassikersesongen kommer til å bli fin.

– Når du sitter i det bruddet og får selskap av Van Avermaet og Vanmarcke, er det litt moro også?

– Jeg synes det er kjempegøy, jeg. Det er alltid gøy å sitte foran i løpet og være blant de første. Jeg kjente meg egentlig ganske bra i dag, så det var en fin opplevlse.

Det neste punktet på Korsæths program er Strade Bianche. Der gjorde han en fin figur i fjor ved å komme seg med i TV-bruddet.

Deretter venter Tirreno-Adriatico foran de største nordeuropeiske klassikerslagene.

Tagget med: , , ,

Les også disse