VANT: Anna van der Breggen knakk Annemiek van Vleuten på den siste kilometeren. FOTO: Luc Claessen/Getty Images

Fikk endelig has på Van Vleuten

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 13.07.19 16:15

Del på    

Hentet landskvinnen på siste kilometer.

(procycling.no): Giro Rosa har så langt handlet mye om nederlenderne, men hovedsakelig Marianne Vos (CCC-Liv) og Annemiek van Vleuten (Mitchelton-Scott). Vos har dominert de mellomharde etappene og tatt tre etappeseire, mens Van Vleuten har vært utilnærmelig i de lengre fjellene.

Foran lørdagens niende etappe ledet fjorårsvinner Van Vleuten med over fire minutter tilbake til Anna van der Breggen i sammendraget, og med en ny bakkeavslutning på rundt 20 kilometer var Van Vleuten igjen storfavoritt.

Duoen slet seg løs fra en mindre gruppe rundt ni kilometer fra toppen, før Van Vleuten dro ifra landskvinnen i den bratteste delen av klatringen, rundt fire kilometer fra mål. Hun fikk en ledelse på nærmere 20 sekunder på det meste, men på de siste 2,5 kilometerne kjempet Van der Breggen seg sakte tilbake.

Like etter kilometersmerket var hun tilbake på hjulet til konkurrenten, og i spurten var verdensmesteren den raskeste, og tok sin første etappeseier i årets ritt. Van Vleuten holder imidlertid ledelsen sin i rittet, og mye skal skje for at 36-åringen ikke vinner rittet, når kun én etappe gjenstår.

– Ikke akkurat det jeg hadde håpt på

For Katrine Aalerud begynner en krevende Giro å gå mot slutten. Etter velten på rekognoseringen av første etappe har hun gått og håpt på at kroppen skulle bli bedre, men slik har det ennå ikke gått helt. Dagens avslutning var på papiret en god sjanse, men hun forteller procycling.no at hun ennå ikke er tilbake i slag.

– Jeg prøvde, men kroppen spiller ikke helt på lag. Så får vi se hva siste, flate etappe vil bringe. Ikke akkurat den giroen jeg hadde håpet på. Litt trist med den motgangen, men det kommer flere år. Noen ganger møter man motgang, andre ganger så går det riktig vei. Sånn er det for alle. Fortsatt en dag igjen. Jeg liker ikke å fokusere på det negative, det er ikke noe man får gjort noe med.

Team Virtu-rytteren kom til slutt i mål på en 34. plass, syv minutter og 15 sekunder bak etappevinneren. Rittet avsluttes med en flat etappe på 120 kilometer med målgang i Udine søndag.

Tagget med: , , ,

Les også disse