Prøv Procycling Pluss idag

STERK KLASSIKERRYTTER: Mike Teunissen viste seg fram fra en god side under vårens brosteinsklassikere. Her er på han hjulet til Philippe Gilbert i Paris-Roubaix. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Ble feildiagnostisert med punktert lunge og brudd i ryggvirvelen

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 11.08.18 11:45

Del på    

"Bare" kragebeinsbrudd for Mike Teunissen etter å ha krasjet i følgebil.

Teunissen har hatt en stødig og god sesong så langt, noe han også viste på de første tre etappene i Tour de Pologne. Der var han blant de ti beste på alle etappene, men polske rittet endte brått med en velt på den fjerde etappen. I den siste utforkjøringen krasjet han inn i følgebilen til Dimension Data og gikk ifølge sine egne data fra 91 kilometer i timen til bråstopp på to sekunder.

– Den verste krasjen jeg har hatt noensinne (og jeg har hatt noen), skrev Teunissen på Twitter etter hendelsen.

Fra det polske sykehuset var det heller ikke gode meldinger for Sunweb-rytteren. Der fikk han beskjed om at han pådratt seg brudd i kragebeinet og ryggvirvelen. I tillegg hadde krasjen gjort at han hadde punktert lungen.

Etter å ha kommet seg hjem igjen til Nederland, gikk 25-åringen gjennom ytterlige undersøkelser på sykehuset i Hengelo. Der var det en ganske så annerledes konklusjon.

– Det var lite å se på ryggvirvelen og det var ikke snakk om noen punktert lunge, sier Teunissen i et intervju med De Limburger, gjengitt av Wielerflits.nl.

– Det var et polsk sykehus med tilhørende kvaliteter, bemerker han tørt.

I en pressemelding fra laget, sier Anko Boelens at Teunissen ikke trenger noen operasjon og forhåpentligvis kan være tilbake på rulla i løpet av én uke. Total rekonvalesens beregner han til et sted mellom fire og seks uker. Dermed har Teunissen et håp om at han rekker starten på Vuelta a España i slutten av august.

Tagget med: ,

Les også disse