<b>JUBELTALL GIR ØKT SATSING:</b> Christian Paasche gleder seg mest til Flandern rundt og Paris-Roubaix, men tror høydepunktene blir mange under en lang sykkelsesong på TV 2.

- VILJE TIL Å SATSE: Christian Paasche er fornøyd med 2017-satsingen på sykling hos TV 2. Han gleder seg også enormt mye til å kommentere VM i landeveissykling på hjemmebane.

– Vi får være fornøyde med det vi har

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 26.01.17 09:30

Del på    

TV 2 opplever turbulente dager, forteller Christian Paasche.

ULLEVAAL (procycling.no): TV 2 hadde en gledelig overraskelse til sykkelfansen da WorldTour-åpningen i Australia ble kjøpt inn, og vist direkte alt i midten av denne måneden.

Det er ingen hemmelighet at kanalen er igjennom en tung nedbemanningsrunde på grunn av sviktende inntekter.

Sendeplanen til TV 2 for 2017 finner du her!

Foreløpig ser det ikke ut til at sykkelsatsingen blir rammet i særlig stor grad. Foruten Premier League er Tour de France blant kanalens større satsinger.

– Det har vært noen vanskelige måneder i TV 2, men det er fint at vi kan se framover, sier Christian Paasche til procycling.no.

– Vi har kjøpt inn noen nye rettigheter, med blant annet Katalonia rundt. Det viser at vi fortsatt satser på sykling. Det er jeg veldig glad for. Jeg tror sykkelåret på TV 2 blir veldig fint, sier han.

Tynn oppkjøring til klassikerne

Kanalen har vanligvis hatt Paris-Nice som sitt første WorldTour-ritt, men tjuvstartet altså allerede under Down Under denne sesongen.

I tillegg hadde man rettighetene til Tour of Qatar, inntil ASO (i samråd med den lokale arrangøren) valgte å legge rittet på is.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TIDLIG PÅ: TV 2 overrasket mange da rettighetene til Tour Down Under ble kjøpt inn. FOTO: EPA/DAN PELED AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

TV 2 viste i fjor Omloop Het Nieuwsblad, hadde eksklusive rettigheter til Gent-Wevelgem og viste GP Scheldeprijs mellom Paris-Roubaix og Flandern rundt.

De to monumentene har kanalen fortsatt rettighetene til. Men Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagens oppkjøring til monumentene (da med unntak av Stavanger-mannens opptreden i Paris-Nice) må seerne oppdatere seg på andre steder.

– Jeg synes at slik rettighetssituasjonen har blitt, og det har blitt ganske mye dyrere enn det var for noen år tilbake, så får vi heller være fornøyde med det vi har. Så kan vi heller håpe at det dukker opp nye innkjøp, som at vi plutselig sender Tour Down Under. Vi skulle gjerne hatt alle semiklassikerne, selvsagt – men i bunn og grunn er det viktigere å ha de store. Jeg opplever at viljen er til stede for å investere i mer sykling, men det må jo være til en pris vi mener er riktig.

Et ritt som Milano-Sanremo ligger i rettighetspakken til RCS Sport (sammen med blant andre Giro d’Italia og Strade Bianche). Det er flere år siden forrige gang TV 2 kjøpte inn denne pakken.

Langt mer enn bare landevei

En gruppe som har grunn til å juble, er det som følger med på grener som vanligvis ikke får like mye oppmerksomhet som landeveissykling.

Liker du Cyclocross, Trial, BMX, terreng eller sykling på bane, vil TV 2 Sportskanalen være et eldorado for deg. Her får du en del ritt i verdenscupen i tillegg til verdensmesterskapene.

I september får også sykkelsatsingen et vanvittig finale med VM i landeveissykling i Bergen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

KRONEN PÅ VERKET: VM på hjemmebane i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Det er kanskje ikke så rart at Paasche, Johan Kaggestad og de andre gleder seg litt ekstra til 2017?

– Tour de France er en veldig stor greie for oss. Det er det alltid. Men å skulle få lov til å kommentere VM på hjemmebane det blir veldig stort. At det ligger i enden av hele kalenderen, gjør at man har noe å strekke seg etter, sier Paasche.

Asker-mannen, som også får oppleve Tour of Norway-avslutning på hjemmebane i løpet av våren, har også en krystallklar oppfordring til bergenserne:

– Jeg håper at det blir fint vær i Bergen, og at de slutter å mase om at det blir stengte veier og heller ser det enorme potensialet av å markedsføre Bergen og Vestlandet, det må de snart skjønne. Det kan bli et helvetes kult arrangement, hvis bergenserne selv vil. Jeg håper de etter hvert skjønner at den sjansen kommer ikke igjen på 50 år.

Selv etter 24. september er det ikke helt slutt på TV 2. 8. oktober viser man nemlig rittet som (vanligvis) markerer avslutningen på sykkelsesongen, Paris-Tours. I år det nemlig nyvinningen Tour of Guangxi som blir årets siste ritt med WT-status.

Sendeplanen til TV 2 for 2017 finner du her!

 

Tagget med: , , , ,

Les også disse