NOEN FÅ DAGER Å GJØRE DET PÅ: Fredagen og lørdagens etappe skriker etter et sterkt utbrudd. Vegard Stake Laengen håper mest på at lagkaptein Fabio Aru klarer å krige seg med i et brudd. FOTO: Justin Setterfield/Getty Images

TIL BELGIA: Vegard Stake Laengen sykler flere klassikere i Belgia fremover. FOTO: Justin Setterfield/Getty Images

– Man får den lille ekstra energien til å gi alt for Alex

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 2.04.19 18:33

Del på    

Vegard Stake Laengen klar for Flandern og Roubaix.

(procycling.no): Søndag klaffet alt helt perfekt for UAE Team Emirates, da Alexander Kristoffs kraftfulle spurt sørget for seier under Gent-Wevelgem.

Det er kanskje ikke så rart at lagmoralen innenfor lagets rekker er høy i etterkant:

– Det har vært en kjempebra start nå med seier i et av de største løpene som har vært hittil. Det er laget første klassikerseier i tiden UAE-laget har eksistert. Støtteapparat og ryttere, alle er happy. Det hjelper veldig på. Det er fortsatt mye hardt arbeid igjen. Det gjør litt med følelsen. Alex viser at han kan vinne. Det viser alle rytterne på laget at han er helt der oppe. Man får kanskje den lille ekstra energien for å gi ekstra for Alex, sier Vegard Stake Laengen til procycling.no.

Får Flandern og Roubaix

Han har kjent til en stund allerede at det blir full klassikerpakke for laget. Det betyr start i onsdagens Dwars door Vlaanderen, sammen med blant andre Sven Erik Bystrøm og Kristoff. Kristoff, Stake Laengen og Bystrøm er også bekreftet til Flandern rundt og Paris-Roubaix de to neste søndagene.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Paris-Roubaix er løpet jeg hadde mest lyst til å kjøre alle klassikerne. Når jeg har kjørt tidligere, er det det løpet jeg har likt best. Det er noe spesielt med det. Jeg har alltid hatt et ekstra øye til det. Jeg har sett mye av det på TV og har vært der tidligere selv (to opptredener for Bretagne Séchè Environnement). Jeg har vært i Flandern to ganger før, men jeg har ikke like gode minner derfra, sier Stake Laengen og tenker på en vond velt som sendte ham ut av Flandern rundt for et par år tilbake.

- IKKE BEKYMRET: Vueltaen gikk ikke helt slik Vegard Stake Laengen hadde sett for seg

TIL START: Stake Laengen klar for klassiker-runde i Belgia. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Aktuell for brudd?

Paris-Roubaix er et av de vanskeligste rittene å komme i forkant av, men det potensielle payoffen er også veldig stor.

De siste åra har både Silvan Dillier (Ag2r) og Mat Hayman (vant rittet) vist hvor lukrativt det er å infiltrere åpningsbruddet.

– Noe for deg i år, Vegard?

– Det er Alan Peiper som legger den taktikken, og det er litt tidlig å si med tanke på vær og vind. Personlig er jeg veldig klar for det, det går mer på om man får klarsignalet. Det er mye kamp i starten, men jeg føler ofte den er enklere å håndtere, enn fasen når rittet skal avgjøres og favoritten begynner å knuffe på hverandre.

Tagget med: , , ,

Les også disse