Prøv Procycling Pluss idag

TETT DUELL: Det ble kamp til målstreken mellom Caleb Ewan og Elia Viviani. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Ewan maktet ikke å slå Viviani fra drømmeposisjon

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 27.01.19 11:13

Del på    

Sesongens andre for Viviani.

(procycling.no): Etter fire lokale runder, som inkluderte Challambra Crescent (1,2 kilometer à 8,4 prosent), endte Cadel Evans Great Ocean Road Race i spurt for et redusert hovedfelt.

Richie Porte (Trek-Segafredo), blant andre, gjorde sitt for å forsøke å hekte av de raskere rytterne den siste gangen opp Challambra, men uten hell. Inn på de siste to kilometerne forsøkte tasmanieren et siste, desperat forsøk, men var sjanseløs i det lette terrenget.

Daniel Oss (BORA-hansgrohe) og Pavel Sivakov (Team Sky)kontret angrepet, men feltet hade kontroll. I velkjent stil tok Deceuninck – Quick-Step kontroll, med tospannet Michael Mørkøv og Elia Viviani, inn på de siste 500 meterne.

Ewan på hjul

Like bak hadde Caleb Ewan (Lotto-Soudal) – på reglementert vis – manøvrert seg i posisjon. Med slak nedoverbakke ble det svært høy fart inn på de siste 200 meterne, og spurterne holdt igjen lenge.

Da Viviani gikk til lå australieren limt på hjulet, men italieneren viste hvorfor han var den mestvinnende rytteren i 2018. Tross fordelen av å komme fra hjulet til Viviani, maktet ikke Ewan å komme seg forbi. Lotto-Soudal-rytteren kom opp på siden og presset sykkelen frem, men Viviani kunne juble for årets andre seier, med en halv hjullengde.

– Taktikken var å hekte meg av, men vi kjørte smart og klarte alltid å komme tilbake og være fresh til den siste klatringen. Jeg må si takk til det beste laget i verden, med Michael som gjorde et fantastisk opptrekk for meg. Med hans hjelp har jeg alltid troen på seier, fortalte Viviani i seiersintervjuet vist på Eurosport.

(artikkelen fortsetter under bildet)

ÅRETS ANDRE: Elia Viviani innkasserte seier nummer to for året, i Cadel Evans Great Ocean Road Race. FOTO: Con Chronis/Getty Images

Dermed må Ewan vente på sin første offisielle seier for Lotto-Soudal, mens Tour Down Under-vinner Daryl Impey spurtet inn til tredjeplassen.

Bystrøm beste norske

Både Sven Erik Bystrøm (UAE Team Emirates) og Carl Fredrik Hagen (Lotto-Soudal) syklet det australske World Tour-rittet søndag natt norsk tid.

Mens Hagens oppgaver innebar å sørge for å bringe Ewan til finalen, var det Diego Ulissi som var Bystrøms lag sin mann. Italieneren forsøkte å skape en utskillelse over toppen på Challambra Crescent og ledet feltet over toppen, men med en lang rekke ryttere bak seg.

Bystrøm kom seg også med over toppen langt foran, og kom til mål sammen med den 33 mann store gruppen som etter hvert skulle samle seg. Noe toppresultat ble det imidlertid ikke på laget, med Ulissi som bestemann på 13. plass, mens Bystrøm tok en solid 18. plass.

Tagget med: , , , ,

Les også disse