Cycling: 13rd Tour of Britain 2016 / Stage 2 Arrival / Julien VERMONTE (BEL)/ Celebration / Carlisle - Kendal (187,7km)/ TOB /(c)Tim De Waele

Etixx-QuickStep fortsetter å vinne

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 5.09.16 17:08

Del på    

Tok første- og tredjeplassen på den andre etappen av Tour of Britain.

(procycling.no): Den andre etappen av årets Tour of Britain var av det knalltøffe slaget. Småkupert hele veien, med den 4.5 kilometer stupbratte stigningen med det passende navnet The Struggle tre mil før mål.

Det var i denne bakken rittet ble animert. Rohan Dennis (BMC) angrep fra hovedfeltet, og kom opp til de som satt igjen fra bruddet som hadde et forsprang inn i stigningen. Der satt blant andre Nicholas Roche (Sky) og Julien Vermote (Etixx), og de jaget nedover mot mål.

Etterhvert kom Steve Cummings (Dimension Data), Dan Martin (Etixx), Tony Gallopin (Lotto) og Tom Dumoulin opp, og det var dermed en kruttsterk gruppe som satt foran.

Cummings og Dennis prøvde seg flere ganger, men det var briten som lyktes med å komme seg unna. Han fikk med seg Vermote, som hadde sittet i brudd hele dagen. Gruppen jagde bak, og var en periode svært nærme duoen i front. Men etter noen kilometer stoppet samarbeidet å fungere, og Cummings og Vermote økte ledelsen til over førti sekunder.

Storeslem av Etixx-QuickStep
De siste 500 meterne gikk bratt oppover, og Cummings gjorde mye av jobben på kilometerne inn til denne. Vermote sparte krefter bak, og med 200 meter igjen, akselererte den 24 år gamle belgieren. Cummings var ikke i stand til å svare, og dermed sikret Vermote en solid seier for Etixx-QuickStep.

Bak tetduoen var Dan Martin best, og sikret med to Etixx-ryttere på pallen.

Etixx-QuickStep fortsetter dermed på vinnersporet fra helgen: Tom Boonen vant GP Brussels på lørdag, søndag var Marcel Kittel raskest i GP Fourmies, mens Gianluca Brambilla spurtslo Quintana i vueltaen samme dag.

– Det er alltid fint å vinne, og spesielt her, hvor jeg allerede har en seier fra en nydelig etappe for noen få år siden. Jeg har en spesiell følelse hver gang jeg kommer til dette rittet, da jeg liker ruten og fansen som heier på oss. Storbritannia er litt som Flandern, og jeg finner dette veldig attraktivt, sa Vermote i en pressemelding fra Etixx-QuickStep.

Den første etappen i årets Tour of Britain ble vunnet av Andre Greipel (Lotto). Han var aktiv i dag, og satt i bruddet med vinneren Vermote. Den raske tyskeren slapp dog tidlig i The Struggle, og fikk ikke med seg annet en tre mellomspurter på dagens etappe.

Cummings fornøyd med å ha tatt tid på GC-utfordrerne
Steve Cummings satte seg selv i en meget gunstig posisjon med tanke på å vinne sammenlagt. Han er seks sekunder bak Vermote i sammendraget, men er en antatt bedre temposyklist enn Vermote. Belgieren uttalte også etter etappen at han ikke går for sammenlagtseier, til tross for ledelsen han har. Cummings, derimot, befinner seg i pole position før de resterende etappene.

– Jeg gikk selvsagt for etappen fra starten av, men ut i fra hvordan det gikk seg til, var det beste alternativet å ta tid på de andre (sammenlagtfavorittene). På slutten kjørte jeg for å ta tid heller enn etappeseier, fortalte Cummings til Cyclingnews.

Tagget med: , ,

Les også disse