TILBAKE TIL NORGE: Etter fire år i Groupama-FDJ, skal Daniel Hoelgaard sykle for Uno-X neste år. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Uno-X henter Hoelgaard og Blikra: – Stor dag for oss at vi får hentet Daniel hjem

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 16.08.19 07:55

Del på    

Forsterker spurtlaget sitt.

(procycling.no): Fredag kunne Uno-X Norwegian Development Team bekrefte at de har hentet to raske rogalendinger.

Begge har signert kontrakter som binder dem til laget ut 2021.

Daniel Hoelgaard tar steget ned fra Groupama-FDJ, mens Erlend Blikra får sin første smak på profflivet når han tar steget opp fra Team Coop og til det som skal bli Norges første satsing på prokontinentalnivå.

– Daniel har vist veldig stor interesse for prosjektet. Det synes jeg har vært veldig stas, at han sendt såpass sterke signaler på at dette er noe han ønsker. Han ønsker å få muligheten til å bli satt i en posisjon hvor han kan vinne sykkelritt igjen. Det har vi lyst til å hjelpe ham med. Han gir uttrykk for at han gleder seg veldig til dette, sier sykkelsjef i Uno-X, Jens Haugland til procycling.no.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Det er en kjemperobust ryttertype med mye erfaring fra den øverste scenen som vil tilføre mye til våre uferdige gutter. Det er en stor dag for oss at vi får hentet hjem Daniel.

Haugland om Blikra: – Den gutten bor det farlig mye i

Allerede i mai skrev procycling.no at Hoelgaard var en aktuell rytter for Uno-X Norwegian Development Team, men signeringen av Erlend Blikra kom noe mer overraskende på de fleste.

– De fleste i Sykkel-Norge vet jo hva den gutten er i stand til når han får ut det han er god for. Erlend er en type rytter vi har lyst til å jobbe med. Gi det noen år og se hva vi kan få ut av det. Han fortjener den sjansen til å se hva han kan bli. Selv i motgangen har han stått opp for det og vi har lyst til å få med ham inn i utviklingssystemet vårt.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Blikra har slitt mye med skader og sykdom etter at han var meget god i aldersbestemte klasser. I sommer har han igjen vist prov på veldig høyt nivå, med tre etappeseirer i det polske etapperittet Dookola Mazowsza. Etter det ble han belønnet med et uttak til U23-EM, hans første landslagsoppdrag siden VM i 2014. 

– Vi har jo fulgt med Erlend over tid. Han er fantastisk i gateritt, men vi er opptatt av du må stå distansen også. Det er gode tegn når man ser at han kan sitte med på lengre dager og bruke den giftige spurten sin. Han satt jo med i første gruppe i EM også, men kom seg ikke frem i spurten og synes nok det var tungt. Den gutten bor det farlig mye i altså, sier Haugland.

Fra få spurtere til mange

De to rogalendingene er Uno-Xs sjette og syvende signering for neste sesong. De har allerede hentet de fem danskene Julius Johansen, Casper von Folsach, Jacob Hindgaul, Frederik Rodenberg og Niklas Larsen.

I Rodenberg og Larsen har de også to gode spurtere, og kombinert med de to nysigneringene og Syver Wærsted på vei tilbake fra hans alvorlige kneskade, har Uno-X virkelig fått rustet opp spurtdelen av laget. 

– Det begynner å sette seg et team av raske ryttere som vi kan bruke i spurtere. Det kan godt hende at vi henter ryttere som har lignende egenskaper, men vi har satt en veldig god gruppe nå. Vi er veldig fornøyd med det, vi har uttalt at det var en viktig målsetning.

I tillegg til de syv, har også Andreas Leknessund signert en kontrakt for neste sesong, før han forsvinner til Team Sunweb. Det er ventet at lagets stall som prokontinentallag vil telle i overkant av 20 ryttere.

– Er det mange nye brikker du tror skal inn i stallen nå?

– Jeg tror ikke det er mange nye brikker nå, men vi ønsker å jobbe i ro og mak med det. Vi har 16 ryttere som stiller til start i tre land nå de neste dagene. Vi ønsker å ha fokus på det sportslige og så begynner vi sannsynligvis den interne jobben når vi er ferdige med Danmark. Men jeg har alltid sagt at vi bygger en sterk base med utgangspunkt i det vi har, både på leder- og ryttersiden.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse