KLAR FOR MER BROSTEIN: Erik Nordsæter Resell ser frem til årets sesong. Her fra vinterens treningsleir med laget i Spania i desember. FOTO: Jan Brychta/Uno-X Norwegian Development Team

Resell: – Blir spennende å se hvor nivået ligger

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 19.02.20 09:39

Del på    

Sikter mot brosteinsritt denne våren.

(procycling.no): Da procycling.no besøkte Uno-Xs treningsleir foran 2019-sesongen, var det klart at det i hvert fall ikke skulle stå på ambisjonene for Erik Nordsæter Resell i årene fremover.

Trønderen, som har blitt 23 år gammel, fortalte den gang at han innen fylte 30 år forhåpentligvis hadde vunnet Paris-Roubaix minst én gang.

– En må jo satse høyt. Det er den typen ritt som passer meg best og som jeg synes er veldig morsomme. Jeg har fått kjørt det én gang tidligere, men det er nok noe annet med seniorutgaven også. Det er drømmen og målet å vinne der, sa Uno-Xs wattkonge.

Ulempene med å være en brosteinselsker utenfor U23-klassen og i et kontinentallag er mange. Invitasjonene til de belgiske og franske klassikerne er vanskelig å få tak i, og tilbudet på nivå tre er tynt. Dermed gledet han seg stort over at Uno-X da hadde signalisert at de ønsket å ta steget opp til å bli et UCI ProTeam, noe som senere også ble en realitet.

For nå er det et langt mer utfyllende rittprogram som venter Resell, med godbiter som Kuurne-Brussel-Kuurne, Le Samyn og Nokere Koerse bekreftet som en del av Uno-Xs rittprogram i mars. I tillegg har også Uno-X søkt om plass i Tro-Bro Léon, et ritt som har fått kallenavn som «Bretagnes Paris-Roubaix» og «Helvetet i vest» på grunn av sine Ribinoù, veier som kort forklart ikke er asfaltert. 

– Er dette et bra program for deg?

– Ja, det er det. Jeg gleder meg virkelig til rittene begynner. De står vel på programmet mitt alle de rittene der, og forhåpentligvis Tro-Bro Léon, sier Resell til procycling.no.

«Hipsterritt» inn på Edvalds program: – Får mer selvtillit ved å kjempe i toppen

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Vet jo ikke helt hva man går til

Sammen med Daniel Hoelgaard, vil han være en fast del av laget til Uno-X i de belgiske og franske éndagsrittene på våren.

Mens Hoelgaard har kjørt flere av brosteinsklassikerne tidlig, inkludert to deltakelser i Paris-Roubaix, er Resell langt mer usikker på hva han går til. For en rytter som hadde U23-utgaven av Flandern rundt som sitt første UCI-ritt, med Ronde van Vestkant to år tidligere og et kermess noen dager før som sine eneste andre landeveisritt som senior, har læringskurven vært bratt i løpet av hans tre sesonger i Uno-X. Og den ser ikke ut til å bli noe mindre i årene som kommer.

– Det blir veldig spennende å se hvor nivået ligger, så får en håpe at en klarer å holde følge ganske lenge. At det er ikke altfor høyt nivå. En vet jo ikke helt hva man går til, når man sykler mot verdenseliten. Det blir spennende å se, sier Resell. 

– Hvilket ritt gleder du deg mest til?

– Kanskje Tro-Bro Léon. Kuurne-Brussel-Kuurne også for så vidt, ettersom det er ganske stort. Det er fint å flere muligheter, ikke bare U23-Flandern som det har vært tidligere, sier han.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Starter sesongen i Algarve

Det er trolig i Kuurne-Brussel-Kuurne Resell og Uno-X vil møte sterkest motstand i løpet av brosteinsklassikerne.

Tøff blir også motstanden i det som blir Resells første ritt som proff, i Volta ao Algarve. Der står intet mindre enn ti WorldTour-lag på startlisten, i tillegg til flere av de beste lagene fra nivå to. 

– Det er fint å få et etapperitt før éndagsrittene begynner i Belgia og Frankrike. Det blir nok en tøff start, men det er fint å starte med et etapperitt. Det blir bra, tror jeg, sier han om det fem dager lange rittet, hvor blant andre Alexander Kristoff også skal i aksjon.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse