TIL RIWAL: August Jensen fortsetter karrieren i Riwal Readynez. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no. Hammer Stavanger

Enda en nordmann på vei til Riwal

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 26.10.19 12:13

Del på    

August Jensen fortsetter på prokontinentalnivå.

(procycling.no): Etter flere solide sesonger i Team Coop, fikk August Jensen sjansen i Israel Cycling Academy i 2018- og 2019-sesongen.

Ettersom prokontinentallaget overtar WorldTour-lisensen til Katusha-Alpecin det kommende året, blir det trangt om plassene hos Israel Cycling Academy. Sondre Holst Enger har allerede avklart fremtiden sin og fortsetter karrieren i Riwal Readynez.

Der blir han lagkamerat med Sindre Lunke, som har syklet for laget i år, og Kristian Aasvold som blir neoproff i det danske laget.

Foreløpig har det vært lite nytt rundt August Jensens fremtid, men bodøværingen ser nå ut til å ha ordnet seg for det kommende året. Etter hva procycling.no erfarer, følger 28-åringen Holst Enger til Riwal Readynez i 2020. 

Dermed blir Jensen den fjerde nordmannen i neste års Riwal-stall.

– Det er ingenting som er bekreftet ennå, sier Jensen til procycling.no. Jensen vil ikke gi ytterligere kommentar.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Dansk tempotalent på vei ut

I går skrev dansk TV 2 at Mathias Norsgaard er på vei til Movistar. 22-åringen tok medalje i U23-tempoen i Innsbruck i fjor og ble nummer fire i årets U23-tempo i Yorkshire.

Norsgaard har syklet for Riwal dette året, men skal ha signert for det spanske WorldTour-laget. Det betyr at det kan ha åpnet seg en plass for enda en nordmann, og Trond Håkon Trondsen har vært nevnt som en aktuell mann for det danske profflaget.

Trondsen står foreløpig uten kontrakt for 2020-sesongen, men håper fortsatt at det skal løse seg med en proffkontrakt.

Riwal Readynez begynner derimot å fylles opp, og det ser ut som at det skal bli vanskelig å få inn enda en nordmann i laget. Også Kristoffer Skjerping har vært i kontakt med danskene, men foreløpig har det ikke lyktes for vinneren av Ringerike GP og Gylne Gutuer.