IKKE FORNØYD: Det ble en tung Tour de France for Alexander Kristoff. FOTO: Chris Graythen/Getty Images

– En av de første som ble kjørt av

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 27.07.19 14:26

Del på    

Alexander Kristoff føler seg dårlig i Alpene.

ALBERTVILLE (procycling.no): Som spurter i Tour de France er du nødt til å overleve fjellene for å få den store belønningen og kjempe om seier nedover Champs-Élysées.

Det vet naturlig nok Alexander Kristoff bedre enn noen andre.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

På tross av minimalt med erfaring fra høydetrening tidligere, pleier diesel-lokomotivet fra Stavanger å respondere godt på treukers hardkjør i den franske sommermåneden.

Den brutale etappen mellom Saint-Jean-de-Maurienne og Tignes, som ble nøytralisert mot slutten, ble ingen god opplevelse for nordmannen.

– I går og røyk jeg som en av de første i starten. Før alle spurterne, egentlig. Det var et par bak meg som var alene i starten. Jeg var tidlig av og følte meg egentlig ganske dårlig. Jeg vet ikke hva det skyldes, men hele laget har underprestert litt i touren her, sier Kristoff til procycling.no ved etappestart i Albertville.

– Plutselig var vi bare ferdig

Mens verken Egan Bernal, Geraint Thomas, Simon Yates, Julian Alaphilippe eller Steven Kruijswijk virket spesielt fornøyde med nøytraliseringen, var det gode nyheter for Kristoff på UAE Team Emirates intercom på vei opp mot Col du l’Iseran.

– Plutselig var vi bare ferdig. Vi fikk ikke vite det før to kilometer unna toppen, at det var ferdig. Så det var litt sånn:«Okay, det var fint, det.».

– Du var bare glad for at det ble mindre klatring?

– Jeg følte meg ikke så rå, så jeg føler det var fint.

Problemer med «utstyret»

Lørdag skal sammendraget i Tour de France avgjøres. Også den etappen er avkortet.

Faktisk gjenstår kun 59 kilometer, og godt over tre av milene dreier seg om ren klatring. Arrangøren melder at tidsgrensen på etappen er satt til 25 prosent, noe som gjør at Stavanger-mannen ikke er spesielt bekymret for at han ikke skal klare å fullføre i tide.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Ja, jeg tror det. Det blir en halvtimes tid. Det skal gå fint.

Da procycling.no fikk nordmannen i tale i Albertville, fikk han justert sykkelen i forkant av etappestart.

– Tekniske problemer?

– Nei, egentlig ikke. Jeg føler det presser litt i k*ken, så jeg ber om å få setetippen litt ned, smalt det fra nordmannen.

Det er godt vi nærmer oss Paris, snart!

Tagget med: , , ,

Les også disse