Prøv Procycling Pluss idag

FÅR "NORSK" SJEF: Edvald Boasson Hagen får Gino Van Oudenhove som sparringspartner og sjef neste sesong i Dimension Data. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Edvald: – Gino er veldig dyktig

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 29.09.17 14:54

Del på    

Dimension Data-stjernen delaktig i prosessen.

(procycling.no): Edvald Boasson Hagen har hatt både Kurt Asle Arvesen og Gabriel Rasch som norske sjefer i Team Sky.

Les også: Gino Van Oudenhove får sjansen i WorldTouren

I Dimension Data har ingen nordmenn bekledt sportsdirektørrollen. Det skjer ikke nå heller, men rudsbygdingen får nå selskap av sjefen sin fra dagene i Maxbo Bianchi i 2005- og 2006-sesongen.

Gino Van Oudenhove vil i 2018 fungere som sportsdirektør i det sørafrikanske profflaget:

– Jeg synes det er veldig gøy at Gino (Van Oudenhove) kommer hit. Det er vel ikke veldig overraskende. De spurte meg litt om hvordan han var som type tidligere i høst. Jeg synes Gino er veldig dyktig, og jeg kan forstå at han ønsker å ta et steg videre som sportsdirektør. Han er dyktig nok til å være i WorldTouren. Jeg husker ham som en bra sjef, og alle vet jo at han legger en god løpstaktikk, sier Boasson Hagen til procycling.no.

Edvald tror timingen er god

Fra starten av sykkelkarrieren forteller Boasson Hagen om alle de «norsk-belgiske uttrykkene» han brukte.

En del av frasene er stadig gjengangere når flere enn én norsk sykkelrytter som var aktiv på midten av 2000-tallet samles.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

BACK IN THE DAYS: I 2007 ble det klart at Edvald Boasson Hagen skulle sykle for T-mobile året etter. På bildet: Gino Van Oudenhove (f.v.), teknisk direktør i T-Mobile Luuc Eisenga, Edvald Boasson Hagen og daglig leder i Interspons Birger Hungerholdt. Foto Erlend Aas / SCANPIX .

– Det var noen av disse uttrykkene som kun han kunne komme opp med. Men det spredte god stemning i laget i hvert fall, humrer Boasson Hagen.

– Hva slags lag kommer han til nå, når han slutter seg til Dimension Data?

– Et bra lag som stadig er i utvikling. Vi har ikke gått veldig hardt inn for sammendraget, men det endres kanskje litt mer nå med Louis Meintjes på laget. Vi har mange forskjellige ryttere fra mange forskjellige nasjoner. Laget er på mange måter ikke helt satt, så det er mulig å komme inn med ny input og bli hørt. Jeg tror timingen er god, sier 30-åringen.

– Taktisk styrke

Hvorvidt han får Van Oudenhove som sjef i rittene han sykler i 2018, er for tidlig å se noe om.

Vi vet hva slags ritt Boasson Hagen sykler, mens ting fortsatt er uavklart rundt Van Oudenhove. At han kan bli spesielt verdifull inn mot noen av brosteinsrittene, bør det likevel ikke herske stor tvil rundt.

– Som sportsdirektør er vel hans taktiske egenskaper en av styrkene. Han har ikke vært med på alle WorldTour-rittene tidligere, men kjenner jo veiene i Belgia spesielt bra, sier Boasson Hagen.

Da Van Oudenhove gjestet Flandern rundt og Paris-Roubaix sammen med procycling.no i 2013, var det en selvfølge at vi skulle innom å ønske Boasson Hagen lykke til på starten:

– Om vi ikke har hatt veldig mye kontakt, så har vi møttes ute på en del ritt. Han pleier også å komme innom hotellet for en prat om han er i nærheten under Flandern rundt eller Paris-Roubaix, bekrefter Edvald.

Vinsponsor for belgisk ølhund

Van Oudenhove skal ned på samling med den sportslige ledelsen i Dimension Data i neste uke, før en ny runde med planlegging venter i Sør-Afrika i november.

Den 12. november reiser også Boasson Hagen ned til det årlige kick-offet i regi av WorldTour-laget.

– Gino er en hund etter belgisk øl, men Sør-Afrika er vel mer kjent for vin. Hvordan tror du det går?

– Jeg tror Gino tar det som kommer. Han er ikke kresen. Nederburg (sørafrikansk vinprodusent) er sponsor på laget vårt, og de har veldig god vin, påpeker nordmannen.

Tagget med: , , ,

Les også disse