Prøv Procycling Pluss idag

SEIERHERREN: Tom Dumoulin vant BinckBank Tour. Foto: AFP PHOTO / BELGA / DAVID STOCKMAN /

Dumoulin vant BinckBank Tour

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 13.08.17 16:14

Del på    

Nederlenderen med full kontroll i avslutningen.

Fire sekunder var alt som skilte mellom Tom Dumoulin og Tim Wellens før den siste etappen i BinckBank Tour, i det som var en miniutgave av Flandern rundt. Dumoulin økte ledelsen til fem sekunder underveis på etappen, og de to kom inn i samme gruppe på vei inn mot mål. Som på de to siste årene, ble rittet avsluttet like før den virkelige stigningen opp mot Muur van Geraardsbergen.

Jasper Stuyven angrep med tre kilometer igjen, og entret den siste kilometeren med et forsprang på ti sekunder.

Det var akkurat nok for belgieren, som vant sekundet foran Philippe Gilbert. Med etappeseieren klatrer han også forbi Greg Van Avermaet i sammendraget, og med det opp på en tredjeplass i sammendraget.

Wellens maktet aldri å utfordre ledelsen til Dumoulin i avslutningen. Nederlenderen endte helt oppe på tredjeplass på etappen, og trygget dermed sammenlagtseieren sin, mens Wellens kom i mål flere sekunder bak konkurrenten.

Seieren var Dumoulins første sammenlagtseier i rittet, etter at han tidligere har vært på pallen ved to anledninger.

– Det var målet mitt fra starten av. Jeg har vært nummer to og tre her tidligere, men det er kun seieren som teller, sier Dumoulin i seiersintervjuet vist på Eurosport Player.

I hjerte av Flandern

To forseringer av den ikoniske kombinasjonen Muur van Geraardsbergen og Bosberg var den store utfordringen på den avsluttende etappen i BinckBank Tour, med målgang i bunn av Muur van Geraardsbergen en tredje gang.

Siste gang over Muuren angrep Peter Sagan (Bora-hansgrohe), og sørget for at en gruppe med de største favorittene skilte seg ut. Angrepet sørget for at de siste restene av bruddet, med Tony Martin (Katusha-Alpecin) som den mest fremtredende, også ble hentet inn.

Opp Bosberg for andre gang, med 20 kilometer igjen, uteble de store angrepene fra favorittene. Istedenfor var det Lukas Pöstlberger (Bora-hansgrohe) som benyttet sjansen til å stikke av, og østerrikeren var også først over alle de tre innlagte spurtene på den gyldne kilometeren. Bak i feltet ble det et oppgjør mellom Philippe Gilbert (Quick-Step), Tim Wellens (Lotto Soudal) og Tom Dumoulin (Sunweb) på den siste av de tre spurtene.

Dumoulin ledet rittet med kun fire sekunder på Wellens før etappen, og mens Gilbert tok to bonussekunder, snek Dumoulin seg akkurat forbi Wellens, og økte dermed ledelsen sin til fem sekunder.

Angrepsrik avslutning

Inn mot den siste milen ble Pöstlberger hentet inn igjen, og en rekke ryttere angrep i kilometerne som fulgte. Tony Martin, Pieter Weening (Rompoot), Dries Devenyns (Quick-Step), Jos Van Emden (LottoNL-Jumbo) og Nils Politt (Katusha-Alpecin) var bare noen av de mange som prøvde lykken. Ingen fikk imidlertid noen stor luke, og gruppa på 30-40 ryttere kom samlet inn i Denderoordberg (700 meter à 8 prosent) med seks kilometer til mål.

Der kom det på ny angrep fra Peter Sagan, som gikk til sammen med Greg Van Avermaet (BMC). Over toppen ble det på ny samling, med en gruppe på 15 ryttere i front.

Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) angrep i det lettkjørte terrenget inn mot Geraardsbergen, og i den avsluttende stigningen holdt han akkurat unna.

Tagget med: , ,

Les også disse