GIRO: Tom Dumoulin vant årets utgave av Giro d'Italia

GIRO-SEIER: Tom Dumoulin med "Trofeo senza fine" etter å ha vunnet Giro d'Italia. Foto: Arkiv.

Dumoulin satser sannsynligvis på Tour de France i 2018

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 2.10.17 21:05

Del på    

Vil utfordre Chris Froome.

For Chris Froome ble 2017 et meget godt år. Til tross for at det ikke ble mange seirer, vant han de to viktigste for sin egen del, med sammenlagtseier i både Tour de France og Vuelta a España. Mens det var hans første seier i det spanske rittet, var det fjerde gangen på fem år at han Tour de France.

Neste år ser det ut som om han vil kunne få tøff konkurranse av mannen som vant det tredje treukersrittet denne sesongen – Tom Dumoulin.

– Vi må fremdeles ta en endelig avgjørelse, men det virker ganske sannsynlig med Tour de France, sier Aike Visbeek, sportsdirektør i Team Sunweb, om 2018-planene til lagets store stjerne til Velonews.

– Han må være på sitt beste

Nederlenderen fikk sitt definitive gjennombrudd i treukersrittene med seieren i årets Giro d’Italia, hvor han utkonkurrerte ryttere som Vincenzo Nibali, Nairo Quintana og Thibaut Pinot med svært gode tempoetapper.

– Pallen i giroen var veldig sterk, med Quintana og Nibali. Tom må virkelig være på sitt beste for å kunne konkurrere mot ryttere som Froome, mener Visbeek.

– Vi vet at om han sykler Tour de France, så må han konkurrere mot Chris Froome. Det er også en fordel for ham, da det gir ham en motivasjon til å virkelig få testet seg mot de beste, fortsetter Visbeek.

Dumoulin ble verdensmester på tempo i Bergen forrige måned, og det er utvilsomt her hans største styrke ligger i forhold til konkurrentene. Det er også styrken til Chris Froome, men Dumoulin er da enda hakket bedre enn Froome.

Nederlenderen har av mange blitt sett på som en naturlig arvtager for Froome i treukersrittene, mye på grunn av Dumoulins allsidighet i forskjellige terreng, med VM-seieren og sammenlagtseieren i BinckBank Tour som eksempler på nettopp det.

Spent på løypa

Dermed venter man nå i spenning på løypa til Tour de France i 2018, en løype som blir offentliggjort 17. oktober. Etter en tempofattig utgave i år, virker det langt fra usannsynlig at det kan bli en løype som passer godt til nederlenderens egenskaper i 2018.

Der vil selvsagt også Froome stille til start, med håp om å tangere Miguel Indurain, Bernard Hinault og Jacques Anquetil som de mestvinnende med fem triumfer hver. Nairo Quintana har også varslet fullt fokus mot Tour de France neste sesong, mens Dumoulin da ønsker å bygge videre fra sin første triumf fra et treukersritt.

– Nå har han kunnskapen og selvtilliten rundt det å vinne et treukersritt. Også for laget vårt er det viktig. Nå vet vi hvordan vi skal arbeide og håndtere et treukersritt, og det vil bare kunne hjelpe oss i fremtiden, sier Visbeek.

For hvor laget og han selv knakk på siste test i Vuelta a España i 2015, holdt det hele veien for Dumoulin i giroen. Akkurat det kan bli en viktig lærdom å ta med seg for nederlenderen, om han skal klare å vippe Froome ned fra Tour de France-tronen.

 

Tagget med: , , ,

Les også disse