Prøv Procycling Pluss idag

TROSSER SMERTE: Tom Dumoulin, her avbildet etter velten i Tour de France, tror fortsatt han kan hevde seg i OL. (AFP PHOTO / POOL / STEPHANE MANTEY)

Dumoulin vil gi full styrke på OL-tempoen

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 2.08.16 10:17

Del på    

– Jeg undertrykker smertene, sier den skadde nederlenderen.

Tom Dumoulin merker stadig fremgang på skaden han pådro seg i en velt under den 19. etappe i Tour de France. Med brudd i håndleddet er nederlenderen nå på plass i Rio, tilsynelatende klar til å hevde seg i de olympiske øvelsene som starter med lørdagens kuperte fellesstart.

– Forventingen er at jeg blir klar til å kjøre. Jeg har også hørt at jeg kan ikke gjøre med skade (på hånden og armen). Skaden må bli bedre, men jeg er i stand til å trene, sier Dumoulin – som har fått operert inn en plastikksplint på underarmen.

Dumoulins evne til å styre og svinge er vesentlig forpurret etter velten i Tour de France. 25-åringen var kanskje den største favoritten til å vinne tempoen i Rio, før han krasjet på etappen til Saint-Gervais. Dumoulin var imidlertid tilbake på sykkelen bare fire dager etter fallet og har nå gjort en rekognosering av løypene i den brasilianske OL-byen.

– Jeg har en hel uke på meg å få kontroll på styringen. Det kommer til å gjøre vondt, men jeg er i stand til å undertrykke smertene, sier Dumoulin til den nederlandske TV-kanalen NOS.

– Løypen (for tempoen) er bra for min del, selv om det er en bratt klatring og en bratt utforkjøring, som blir vanskelig med tanke på håndleddet. Det vil legge press på musklene i underarmen. Men jeg tror det vil fungere bra.

Dumoulin viste storform ved å vinne to etapper i Tour de France nylig. Den første triumfen kom på 10. etappe, en fjelletappe til miniputtstaten Andorra. Den andre var en tempo, men minst like overbevisende. Dumoulin var nesten i en egen klassen på den rullende enkeltstarten i Ardeche-området.

Under normale omstendigheter ville Dumoulin vært en kraft å regne med under begge øvelsene i OL. Skaden tatt i betraktning, gjør at nederlenderen etter all sannsynlighet vil fokusere mest på tempoen.

– Tempoen er den viktigste, men hvis jeg har gode bein, så vil jeg hevde meg i begge ritt, sier Dumoulin – som kjører langs Wout Poels, Steven Kruijswijk og Clasica San Sebastian-vinner Bauke Mollema i det nederlandske laget.

Tagget med: , ,

Les også disse