DUELLERTE: Carl Fredrik Hagen og Henrik Elvestad (innfelt) duellerte onsdag i Mallorcas klatringer. FOTO: Tim de Waele/Getty Images/Carl Fredrik Hagen

Duellerte med TV-profil foran sesongstarten

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 29.01.20 18:38

Del på    

Carl Fredrik Hagen innleder sesongen torsdag.

(procycling.no): Torsdag venter 2020s første ritt for Carl Fredrik Hagen. Et av fjorårets store gjennombrudd stiller da til start i det første av de fire tradisjonsrike endagsrittene på Mallorca, Trofeo Ses Salines – Felanitx.

Videre skal han sykle de to påfølgende rittene Trofeo Serra de Tramuntana (fredag) og Trofeo Pollença – Port d’Andratx (lørdag), men sykler ikke Trofeo Playa de Palma – Palma (søndag). 28-åringen starter sin andre proffsesong etter en tøff treningsperiode.

– Jeg har trent mye, så er litt treningstung i beina. Ikke ladet opp noe til disse løpene, så fokus er bare å komme godt i gang, få fart i beina og rittfølelse igjen. Men ofte kan det jo gå bra – selv om jeg har mye trening og belastning i beina, forteller han til procycling.no.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Frie tøyler

Mens torsdagens ritt ikke har de største utfordringene, med noen korte stigninger hovedsakelig rundt fire prosent, så byr rittene fredag og lørdag opp til dans for den klatresterke nordmannen.

Trofeo Serra de Tramuntana skal over kjente Mallorca-klatringer som Puig Major, Coll de Solér og Valldemossa, og førstnevnte er også inkludert i det høyst kuperte Trofeo Pollença – Port d’Andratx.

(artikkelen fortsetter under)

Hagen støttes i to Grand Tours: – Kjempekul mulighet

I rittene vil Hagen ha frie tøyler og får utfolde seg som han vil.

– Ja, jeg vil prøve om jeg føler meg bra og får muligheten. Er vel spesielt fredag og lørdag som er best for mine sjanser.

Glad for norsk «vinter»

Mens mange lag og ryttere legger de siste forberedelsene inn mot sesongen til sydligere strøk, har fjorårets åttendemann i Vuelta a España holdt seg hjemme den siste måneden.

I midten av desember var Oppegård-mannen på treningssamling med Lotto Soudal på nettopp Mallorca, men med den milde vinteren på østlandet har det ikke vært noe behov for å reise sørover igjen.

– Vært en fantastisk bra januarmåned hjemme i hvert fall. 80% [av turene] på raceren, konstaterer han fornøyd.

Ladet opp med Henrik Elvestad

Onsdagens treningstur ble blant annet tilbragt sammen med TV-fjeset Henrik Elvestad, som er i gang med innspillingen av et nytt TV-program som kommer til våren, ifølge Hagen.

Elvestad har tidligere fått brynt seg på turutgaven av Paris-Roubaix ifølge med programmet «Amatørenes mester», hvor han syklet sammen med Roy Hegreberg.

(artikkelen fortsetter under)

Den norske proffrytteren synes ikke Elvestad gjorde seg bort.

– Det var artig. Skal ikke røpe for mye. Vi hadde duell opp en klatring. Han er i bra allmennform og trøkket var brukbart. Men han har også forbedringspotensial, sier han med et smil.

PS: Hele sesongplanen til Carl Fredrik Hagen finner du her!

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med:

Les også disse