Prøv Procycling Pluss idag

FØR START: Det norske laget før start av Gent-Wevelgem U23. Foto: Per Erik Mæhlum, Norges Cykleforbund

Dropper Valle d’Aosta

Erik Rustad Markussen
Tips meg

Publisert 10.07.17 12:20

Del på    

– Vi gjør andre prioriteringer, som forhåpentligvis skal gi uttelling på hjemmebane og i l’Avenir.

(procycling.no): Det blir ingen nordmenn å se i årets utgave av U23-rittet Giro Valle d’Aosta som starter 16. juli, det bekrefter landslagssjef Stig Kristiansen ovenfor procycling.no mandag formiddag.

– Landslaget stiller ikke fordi det faller litt uheldig med tanke på at det er de samme rytterne der som skal kjøre Tour de l’Avenir og VM, forteller Kristiansen.

Landslagssjefen forteller at fjorårets erfaring blant annet er årsaken til at ingen nordmenn stiller til start 16. juli.

– Vi har sett at U23-ryttere som brenner litt mye på sommeren ikke skinner like godt på høsten, så den risikoen ønsker man ikke å ta med VM på hjemmebane.

I fjor ble Tobias Foss nummer elleve sammenlagt i det prestisjetunge rittet i Italia, som opererer med slagordet ”hvor vinnere blir født”. Derimot stilte ikke stortalentet til start under VM i Doha.

– Vi gjør andre prioriteringer, som forhåpentligvis skal gi uttelling på hjemmebane og i l’Avenir, forteller den tidligere proffsyklisten videre.

Satser på Tour de l’Avenir 

Ved å nedprioritere Valle d’Aosta legger landslaget hovedfokuset på ”ungdommens Tour de France” som begynner 18. august, og består av hele ni etapper.

Under fjorårets ritt herjet de norske U23-rytterne. Amund Grøndahl Jansen vant den andre etappen, verdensmester Kristoffer Halvorsen den tredje.

Uttaket til rittet vil ikke Kristiansen røpe enda.

– Vi gjør nok brorparten av uttaket rundt første august.

Landslagssjefen kan likevel fortelle at det er usikkert om U-23-verdensmesteren Kristoffer Halvorsen tas med i troppen.

– Vi får se hvor de forskjellige står hen. Det har vært usikkerhet rundt blant annet Halvorsen i år. Han skal gjerne få trent litt, og vist at han er stabil, så vi ikke brenner det kortet, forteller Kristiansen med VM i blikket.

U-23-fellesstarten i Bergen går fredag 22. september.

Tagget med: , ,

Les også disse