DIAMANTER: Patrick Bevin har virkelig gode bein i årets Tour Down Under. I bakgrunnen kan du skimte luggen til Kristoffer Halvorsen. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)

Doffen sier seg fornøyd med topp 10

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 16.01.19 11:57

Del på    

– Minnet om Tour of Norway-etappen i Asker.

(procycling.no): En stor velt dypt inne i den siste kilometeren av etappen, snudde momentet på hodet for brorparten av Tour Down Under-feltet.

De som satt lengst framme slapp unna, slik de ofte gjør. Så er det jo også fysisk umulig at alle rytterne får plass ’der fremme’.

Både Kristoffer Halvorsen og Daniel Hoelgaard kom seg uhindret forbi velten, men det var likevel ingen A4-rute til massespurten derfra.

– Det var ganske seigt, ja, innrømmer Halvorsen overfor procycling.no.

– Avslutninga var veldig lik den i Asker under Tour of Norway, bare litt kortere. Så jeg er OK fornøyd, faktisk. Jeg hadde bare ikke beina, sier han.

Gerrans vant samme sted

89 og 104 er sørlendingens resultater fra Tour of Norway-opptredene de siste to åra. Der Edvald Boasson Hagen har vunnet begge ganger opp den siste kneika som holder 4,4 prosent over 1,6 kilometer.

10.-plass i Angaston var således en solid opptur.

Les også: Bevin overrasket spurtkanonene

I Tour Down Under benyttet man den falske flaten på de siste to kilometerne som inngang til byen Angaston i 2014, også. Den gangen tok Simon Gerrans skalpen til André Greipel på det tunge oppløpet, mens Steele von Hoff ble tredjemann.

Gerrans vant den utgaven sammenlagt, og nå ligger Patrick Bevin overraskende godt an til å gjøre det samme.

CCC-rytteren plukket nemlig opp fem bonussekunder i brudd på den første etappen. Han tok ti sekunder på Elia Vivani natt til onsdag, og har nå hele 15 sekunder tilbake til Richie Porte, Michael Woods og fjorårsvinner Daryl Impey.

Bevin fulgte León Sánchez

Newzealenderen reagerte kjappest da Luis León Sánchez forsøkte å utnytte kaoset som oppsto rett etter velten for å angripe etappeseieren.

Bevin lå godt plassert foran spurten og skled instinktivt etter.

Da ryttere som Peter Sagan (!), Viviani og Caleb Ewan forsøkte å knipe seieren, kom Bevin i større fart på tyngre gir og viste at det gjaldt å ha litt ekstra kjørestyrke i beina når etappen skulle utvikle seg slik den gjorde.

Daniel Hoelgaard ble nummer 14 på etappen. Den neste muligheten for spurterne blir trolig på den 5. etappen.

Tagget med: , , ,

Les også disse