POP HOS SKY: Kristoffer Halvorsen blir igjen på Mallorca i noen dager i desember for å vise seg fram hos storlaget Team Sky. FOTO: Magnus Linnestad

«Doffen» får trene med Froome og resten av Sky

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 23.11.16 15:39

Del på    

Norsk sjef trekker i trådene for U23-verdensmesteren.

(procycling.no): Adventstiden blir hektisk for Kristoffer Halvorsen. Først reiser han ned til Mallorca for treningsleir med Joker Byggtorget.

procycling.no kan nå avsløre at 20-åringen blir værende noen dager ekstra på den spanske ferieøya etter å ha mottatt en invitasjon fra selveste Team Sky.

At han får delta i starten av treningssamlingen, kan han takke sportsdirektør Gabriel Rasch for:

– Jeg ringte til Dave Brailsford i etterkant av VM og spurte om vi ikke skulle invitere ham ned på samling, og det sa han ja til, forteller Rasch til procycling.no.

Møter fulltallig Sky-mannskap

Sammen med ledelsen i Joker Byggtorget har det blitt diskutert om sørlendingen skulle delta på samlingen i desember eller heller vente til utpå nyåret.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

MED PÅ SAMLING: Luke Rowe, Geraint Thomas og Ian Stannard er med på samlingen i desember måned. FOTO: © Tim De Waele/TDWSPORT.COM

MED PÅ SAMLING: Luke Rowe, Geraint Thomas og Ian Stannard er med på samlingen i desember måned. FOTO: © Tim De Waele/TDWSPORT.COM

Det spesielle med Skys desember-samling, er at hele troppen er til stede.

Det betyr altså Chris Froome, Michal Kwiatkowski, Geraint Thomas, Mikel Nieve, Elia Viviani, Luke Rowe, Ian Stannard, Wout Poels og alle de andre stjernene.

– I januar er 10 ryttere allerede på plass i Australia foran Tour Down Under, så da hadde det kanskje blitt litt roligere. Men det er Dave og Rod Ellingworth som bestemmer de endelige datoene, sier mannen fra Hole på Ringerike.

– Unik sjanse

For Halvorsens del vil dette dreie seg om å hilse på ryttere og kikke litt nærmere på forholdene i laget.

En invitasjon om å delta på treningsleir er ikke det samme som at man skal diskutere lønnsbetingelser eller ta plass i testlaboratoriet og vise hva man duger til.

Når det er sagt har både Tao Geoghegan Hart og Gianni Mouscon besøkt Sky på Mallorca-campen tidligere. Duoen sitter nå med kontrakt hos verdens største sykkellag.

– Når Kristoffer får muligheten til å bli kjent med et av de beste lagene, uten forpliktelser, må vi benytte den sjansen. Det er selvsagt ganske unikt å bli invitert på denne måten, sier Halvorsens sportsdirektør og agent i Joker Byggtorget, Gino Van Oudenhove, til procycling.no.

Flere lag følger med

Etter at Joker-rytteren – med god hjelp fra sine norske lagkamerater – utmanøvrerte Pascal Ackermann og Jakub Mareczko på oppløpet i Doha, har interessen rundt ham selvsagt vært stor.

Etter at det på et tidlig tidspunkt ble kommunisert ut at han vil holde seg hos sin norske arbeidsgiver også i 2017-sesongen stilnet det naturlig nok noe.

Les også: «Doffen»: – Jeg kunne vært proff allerede

Allerede før han ble verdensmester ville LottoNL-Jumbo skrive en framtidsrettet avtale med ham.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

GAMMEL MESTER: Tom Boonen får trolig en av sine siste muligheter til å vinne klassikerne denne sesongen. 36-åringen møter trolig Kristoffer Halvorsen på samling i januar, neste år. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

GAMMEL MESTER: Tom Boonen får trolig en av sine siste muligheter til å vinne klassikerne denne sesongen. 36-åringen møter trolig Kristoffer Halvorsen på samling i januar, neste år. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Også Giant-Alpecin, Orica-BikeExchange og Quick-Step Floors har følere ut for den norske U23-verdensmesteren. Belgiske Quick Step er det andre laget som får besøk av unge Halvorsen foran neste sesong.

I januar er det nemlig avtalt at nordmannen skal tilbringe noen dager i Denía med laget som blant annet har Marcel Kittel og Fernando Gaviria på lønningslista.

Et par kjente fjes hos Sky

Hjemme i Kristiansand forsøker hovedpersonen selv å ta det hele med ro og en kledelig porsjon bondevett.

Les også: Så sjelden er Doffens U23-bragd

Han innrømmer likevel at det er litt spesielt at nettopp Team Sky er på banen.

– Man gru-gleder seg litt til slike ting. Det er nok litt utenfor komfortsonen, men man må ta det på strak arm, sier Halvorsen til procycling.no.

– Hva tenker du om å troppe opp på en fullskala treningssamling i Sky-regi?

– De fleste som sykler der er jo ganske gode. Det er et par jeg har syklet en del mot i år, også (Tao Geoghegan Hart og Joe Dibben, vår anmerkning). Dette handler mest om å se hvordan de har det og få et inntrykk av det. Jeg skal ikke være med mer enn et par-tre dager, forteller han.

Gabba håper på framtidig avtale

Sky har tidligere hatt Kurt Asle Arvesen, Lars Petter Nordhaug, Gabriel Rasch og Edvald Boasson Hagen i stallen. Neste år er Rasch eneste gjenværende nordmann som sportsdirektør.

Etter at spesielt Boasson Hagen følte at hans muligheter ble innsnevret i det britiske storlaget, frykter kanskje noen av det samme skal skje med Halvorsen – dersom han en dag skulle ende opp ved forhandlingsbordet med dem som motpart.

– Nå har vi ryttere som Viviani og (Danny) Van Poppel vi kjører for i avslutningen. Hvis han klarer å være kjappere enn dem, har han et vanvittig leadout der, sier Gabba.

– Håper du at han en dag skriver under for Sky?

– Ja, jeg håper jo det.

– Hvilke egenskaper har han som gjør han så spesiell?

– Han har det ekstra giret. Selv om det er forskjell på U23-klassen og eliteklassen, så er måten han er i stand til å passere konkurrenten på utsiden og vinne duellen, en stor styrke. Han minner kanskje litt om Mark Cavendish og andre spurtere der, mener Rasch.

– Har ikke tenkt å vinne Tour de France

En av grunnene til at Joker Byggtorget ønsket å beholde ham i sesongen etter Doha-triumfen, var at han skulle få muligheten til å kjøre inn nok resultater til å bli satset på i det neste laget han kommer til.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

DØRÅPNER: Triumfen i Doha gjør Kristoffer Halvorsen ettertraktet i mange profflag. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

DØRÅPNER: Triumfen i Doha gjør Kristoffer Halvorsen ettertraktet i mange profflag. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Det er nok et moment som taler litt imot en videre karriere i Team Sky.

Selv svarer Doffen følgende på om mulighetene i laget:

– Nå har ikke jeg tenkt å vinne Tour de France sammenlagt, men det er jo et av verdens beste lag. De er veldig flinke på alt mulig. Det er veldig åpent ennå med tanke på hvor jeg kjører i 2018. Sky har et godt klassikerlag, men de er jo gode på nesten alt, påpeker han.

Tagget med: , , , ,

Les også disse