BLIR I JOKER: Den talentfulle spurteren Halvorsen har imponert flere storlag, men sier han blir værende i Joker-Byggtorget neste sesong også. Foto: procycling.no

«Doffen»: – Jeg kunne vært proff neste år

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 12.10.16 07:50

Del på    

Men alle som spør får samme svar. Bortsett fra ett lag, maybe?

SKØYEN (procycling.no): Du verden så fort ting kan snu.

Først ved overgangen mellom mars og april i fjor begynte Kristoffer Halvorsen å få god respons fra kroppen etter treningen han la ned.

Les saken: – Jeg var ferdig etter en timinutters gåtur

Året i forveien mistet Joker-rytteren nesten hele sesongen til en virusbasert sykdom.

– Men i år har han trent «inni helsikkes mye», sier Joker Byggtorget-sjef Gino Van Oudenhove.

Etter sin første fulle sesong som norsk kontinentalrytter inntar han VM-uka med favorittstempel. Profflagene har også begynt å ringe – men alle får det samme svaret.

– Du er fortsatt ikke mer enn 20 år gammel. Synes du selv at ting går fort unna?

– Ja, det har jo for så vidt gjort det. Når du tenker på da jeg begynte å trene i vinter og alt har kommet opp på et bra nivå. Jeg visste at jeg kunne klare det om jeg gjorde ting riktig og tok de rette valgene. Det har jo gått fort, men det har vært greit, sier Kristoffer Halvorsen til procycling.no.

Lar proffdrømmen ligge
Direkte på Eurosport presenterte han seg selv for en hel sykkelverden da han tok andreplass i HC-rittet Nokere Koerse i midten av mars.

Siden har han holdt Sondre Holst Enger fra livet i kampen om NM-bronsen i eliteklassen, han har vunnet 1.1-rittet GP Isbergues i Frankrike og hentet hjem etappeseirer i Tour de l’Avenir og Olympia’s Tour.

Det er et fint knippe seirer, men han har ikke vunnet mye.

Han er det ferskeste tilskuddet på Joker-stammen, men allerede har flere profflag, deriblant to fra WorldTouren, tatt kontakt for å høre om planene hans neste sesong.

– Du kunne ha blitt proff etter denne sesongen om du hadde ønsket det?

– Ja, det kunne jeg sikkert hvis vi hadde jobbet for det. Jeg tror vi gjør et godt valg med å vente i hvert fall ett år til. I hvert fall med tanke på trening og å ha litt ro rundt det du driver med, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: procycling.no

DRØMMER OM GULL: Halvorsen drar til VM i Qatar med klare ambisjoner om medalje på U23-fellesstarten. Foto: procycling.no

Harde krav til seg selv
En medalje i Doha, framfor alt gullmedaljen, kan snu ting opp ned for en ung rytter. Trolig også for Halvorsen, men for ham vil selv ikke det endre svaret hans.

– Gino (Van Oudenhove, rytterens agent) sier at selv om du blir U23-verdensmester, så fortsetter du i Joker?

– Ja, det gjør jeg. Det er bestemt, svarer han.

Uten å blunke
Håret er kortklipt og klargjort for heten som venter i Qatar. Under issen skjuler det seg en sterkt utviklet vinnerskalle.

I retrospekt må det har fortonet seg som den reneste forbannelse da han lå utslått på gutterommet med virus under 2014-sesongen.

Selv etter å ha satt sitt ettertrykkelige stempel på debutsesongen for Joker Byggtorget, er han åpenbart sulten på mer. Kanskje kan også den ujevnheten som har vært i år, tilbakedateres til problemene for et par år siden?

– Jeg synes det har gått bra mot slutten av sesongen. Det gikk for så vidt greit i starten og, men jeg var jævlig skuffa. Nei, jeg var litt skuffa over mine egne prestasjoner i Tour of Norway og Arctic Race. Jeg var ikke i så bra form. Når du ikke har trent så mange timer, kan formen svinge litt. Alt i alt er jeg veldig fornøyd med hvordan sesongen har blitt. Det som er viktig nå, er å fortsette den jobben. Da tror jeg det kan bli veldig bra neste år.

– Helt sykt rått!
Vinnerviljen er blant hans mest utpregete trekk. En annen ting som stikker seg ut er takknemlighet.

Spurtere kan være brautende, egoistiske typer som setter egen vinning foran lagets.

Halvorsen er stikk det motsatte. For han er det et enormt kick – og et stort ansvar – å forsøke og avslutte arbeidet lagkameratene legger ned for ham.

– Hvordan har det vært å være en del av Joker i år?

– Det har vært helt sykt rått. Når du kommer her som debutant, med det miljøet de har skapt og rytterne som sykler her, og du ser at de jobber så hardt for deg. Det er ganske kult, altså. Vi har mye humor og kødder mye underveis, også – men når vi skal være på, så er vi det.

Profflaget Doffen digger
Et godt, lekent miljø vil han også være på utkikk etter når han skal forhandle sin første proffkontrakt.

– Hvis du kunne valgt selv; hvilket lag kunne du tenke deg å kjøre for når tiden er inne?

– Jeg synes Orica GreenEDGE er et kult lag. Jeg kunne ønske å ha kjørt der, men det finnes sikkert mange andre kule lag, også. Akkurat nå tenker jeg ikke så mye på det. Jeg vet at jeg skal sykle ett år til i Joker. Vi får ta det på denne tiden av året neste sesong.

– Hva er du liker med Orica?

– Jeg liker å ha mye humor og at ting ikke skal være altfor seriøst. Det skal være seriøst, men ikke helt strigla. Og så tror jeg de, som sikkert mange andre lag også, har det gøy på tur, og det synes jeg er viktig.

PS! Torsdag sykler Kristoffer Halvorsen og resten av U23-landslaget fellesstart. Rittet vises direkte på TV 2.

Tagget med: , ,

Les også disse