PATERBREG: Alexander Kristoff i aksjon under E3 fredag. Søndag sykler han Gent-Wevelgem. FOTO: Tim de Waele/Getty Images.

– Det kan eksplodere helt

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 31.03.19 11:23

Del på    

Kristoff og Van Oudenhove tror på et hardt Gent-Wevelgem.

DEINZE (procycling.no): Med en frisk nordøstlig bris feiende over slettene i Flanders Fields, ligger mye til rette for en interessant utgave av Gent-Wevelgem søndag.

Alexander Kristoff (UAE Team Emirates) har fått fire kort til å sykle sitt eget løp i den belgiske brosteinsklassikeren, men har også blitt instruert om å hjelpe sin colombianske lagkamerat, Fernando Gaviria, i en eventuell spurt.

Det 251 kilometer lange rittet har ti bakker totalt, og drar seg virkelig til med de to forseringene av den fryktende Kemmelberg, før de siste tre milene går flatt inn til mål.

– Akkurat nå merker man det ikke så mye, men jeg tror det kommer til å bli en del vind i dag, og det kommer nok til å gjøre det hardere, sier Kristoff til procycling.no før start i Deinze.

I tillegg til Kristoff og Gaviria, stiller UAE med Sven Erik Bystrøm og Vegard Stake Laengen, samt italienerne Simone Consonni, Oliveiro Troia og Marco Marcato.

ANNONSE: Se Gent-Wevelgem på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Det er mye åpne sletter, så vinden vil garantert gjøre det hardere og det vil sikkert komme mindre grupper til mål. Tradisjonelt sett har dette vært et løp for spurterne, men de siste årene har det blitt hardere og en del lenger, så jeg tror ikke det blir en stor gruppe inn til mål. Det blir nok en gruppe, men ikke så mange, sier Kristoff.

 Tror på hardt ritt

Vinner av rittet i 2009, Edvald Boasson Hagen kommer til start etter en uheldig opptreden i fredagens E3 BinckBank der nordmannen fikk tekniske problemer inn mot finalen. Ifølge Dimension Datas sportsdirektør, Gino Van Oudenhove, er laget litt usikker på Boasson Hagens form etter en lengre sykdomsperiode tidligere i vår.

Van Oudenhove virker enig med Kristoff og tror flere lag vil forsøke å utnytte vinden til å gjøre søndagens ritt så hardt som mulig.

– Det kan eksplodere helt, men alt er avhengig om hvordan løpet utvikler seg på de siste milene. Er det et brudd med fire, fem mann blir det mer kontrollert. Er det ikke det, kan det bli et veldig tøft løp, sier Van Oudenhove til procycling.no.

– Jeg tror det blir et hardt ritt i dag. Egentlig har vi hatt litt rolige løp i De Panne og (E3) Harelbeke frem til bakkene. Det har vært fint vær, nå er det litt kaldere i luften og litt flere vinnerkandidater. Så jeg tror det er flere lag som vil gjøre noe annet enn bare å kontrollere løpet.

– Vi prøver å komme i forkant med minst en mann, vi vil ha en mann i brudd. Hvis det blir en fight i sidevinden, så skal vi jobbe med å sitte bra plassert. Vi spiller litt på (Giacomo) Nizzolo, hvis han har en bra dag og er med over Kemmelberg. Da er vi all in for han. Så har vi (Michael) Valgren, (Reinardt Janse) Van Rensburg og Edvald som må antesipere de andre favorittene.

– Jeg syns det har sett bra ut for Valgren, jeg er mer usikker på Edvald. Han hadde nok ikke helt dagen (i E3). Han måtte gjøre et sykkelbytte på Taaienberg, men han var ikke helt der vi trodde han skulle være. Foreløpig er det udramatisk, men i dag må vi se en bedring. Det er en uke til Flandern. Vi har gjort noen grep på kostplanen hans, det har vært litt problemer med magen igjen. Vi får se, avslutter den belgiske sportsdirektøren.

ANNONSE: Se Gent-Wevelgem på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse