KOMMER: Edvald Boasson Hagens Dimension Data kommer til Hammer Series i Stavanger. FOTO: Chris Graythen/Getty Images

Debuterer i Hammer Series Stavanger

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 29.01.19 17:50

Del på    

– Hammer Stavanger vil være vårt første Hammer Series, sier Dimension Data-sjef.

(procycling.no): To lag får sin debut i Hammer Series når Hammer Stavanger avvikles i perioden 24-26. mai. WorldTour-laget Team Dimension Data og det danske prokontinentallaget Riwal Readynez Cycling Team vil begge være å finne på startstreken.

– Hammer Stavanger vil være det første Hammer Series-rittet vårt sør-afrikanske lag deltar på, sier Rolf Aldag, sportsdirektør hos Team Dimension Data – som denne sesongen har to nordmenn i rytterstallen.

– Vi fulgte med på løpene i fjor og det var et interessant konsept som ble godt mottatt blant sykkelfans og publikum. Å kunne ta del i spenningen i år kommer til å gagne vårt publikum, spesielt de i Norge, nå som Edvald Boasson Hagen og unge Rasmus Tiller skal konkurrere på kjente veier nok en gang.

Riwal Readynez Cycling Team har nylig rykket opp til prokontinentaltnivå, og har signert to norske ryttere før denne sesongen, tidligere Team Coop-rytter Krister Hagen, og tidligere Sunweb- og Fortuneo-rytter Sindre Lunke.

– Vi er utrolig stolte og setter pris på å bli invitert til dette relativt nye arrangementet, som raskt har fått oppmerksomhet for sin unike måte å konkurrere på, sier Steffen Kromann, daglig leder i Riwal Readynez Cycling Team.

– Vi er et dansk lag som har gjort store endringer for å komme opp på et Pro-Continentalt nivå. Vi har utvidet vår identitet fra å være utelukkende dansk til skandinavisk, og som det høyest ranket profesjonelle sykkellaget fra de nordiske regionene, er det spesielt spennende å konkurrere på «hjemmebane» i Norge.

– Det ligger i vårt lags DNA å jobbe hardt, og selv om vi går inn i sesongen med en nesten helt ny stall og må finne vår plass på et nytt nivå, er vi spente på å vise frem hva vi kan på en internasjonal arena i Hammer Stavanger. Vi er sikre på at det blir et tøft løp, men vi tar imot alle utfordringer som venter oss, og kan ikke vente med å komme i gang.

Tour of Norway arrangeres like etter Hammer Series Stavanger, og mange av lagene deltar i begge ritt. I fjor var det Mitchelton-Scott som stakk av med seierene i Hammer Stavanger, som i år blir det første rittet i Hammer Series, før de neste rittene i Nederland (7-9 juni) og Hong Kong (12-13 oktober).

– Hammer Stavanger 2018 var spennende og det var fantastisk å se rytterne gi alt og konkurrere i løypene i vår by og region, sier Roy Hegreberg, arrangementsansvarlig for Hammer Stavanger.

– Vi har gjort noen justeringer på rutene og vi ser frem til å ønske lagene velkommen tilbake, og spesielt kjekt at vi får med to ekstra lag som er med på Hammer Stavanger for første gang. Team Dimension Data har vært i Stavanger før, hvor Edvald Boasson Hagen vant etapper i Stavanger under Tour des Fjords i både 2015 og 2017.

Lag til start i Hammer Stavanger

BORA-hansgrohe (GER)
CCC Team (POL)
Deceuninck Quick-Step (BEL)
Delko Marseille Provence (FRA)
EF Education First Pro Cycling (USA)
Israel Cycling Academy (ISR)
Lotto Soudal (BEL)
Mitchelton-SCOTT (AUS)
Nippo – Vini Fantini – Faizane (ITA)
Riwal-Readynez Cycling Team (DEN)
Team Dimension Data (RSA)
Team Jumbo – Visma (NED)
Team Sky (GBR)
Team Sunweb (NED)
Trek-Segafredo (USA)
UAE Team Emirates (UAE)

Tagget med: , , ,

Les også disse