Prøv Procycling Pluss idag

HØYT OPPE: August Jensen ble nummer fire på den første etappen. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no.

Appollonio returnerte med seier etter fire års utestengelse: – Kan ikke nekte han å starte

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 1.08.19 19:07

Del på    

August Jensen kjempet om seier på den første etappen i Volta a Portugal, men måtte se seg slått av italieneren.

(procycling.no): Den første etappen i Volta a Portugal ble vunnet av Davide Appollonio. Italieneren har tidligere syklet for lag som Cervélo Test Team, Team Sky og AG2R La Mondiale, men har ikke vært å se i sykkelsporten siden han testet positivt for EPO sommeren 2015.

Italieneren ble da ilagt en suspensjon på fire år, og da den var over signerte han for Amore & Vita-Prodir. Hans første ritt var nettopp Volta a Portugal, og etter en rolig start på prologen, vant han altså den første etappen til Leiria.

– Hører med til historien at jeg har ganske lite igjen for han som vant. Ikke særlig kult med tanke på den dopinghistorikken han har. I tillegg til det ble han dyttet opp de siste kneikene av en lagkamerat. «Kul type», sier August Jensen ironisk om italieneren til procycling.no.

– Det er synd at en rytter som han fortsatt kan holde på, men han har tross alt sonet sin straff, så kan ikke nekte han å starte, sier Jensen videre.

APPOLLONIO: Italieneren først her, fra Giro d’Italia i 2015. Foto: Tim de Waele

Hard finale for rytterne

Nordmannen kjempet nemlig helt i toppen på den første etappen. Etter at Israel Cycling Academy hadde sittet samlet på halen i lang tid, kom de til fronten da det var fem kilometer igjen.

August Jensen var mannen de kjørte for og det israelske laget gjorde en veldig god jobb med å få nordmannen i posisjon. Ut av den siste svingen satt han i tredjeposisjon, men dessverre kom rytterne bakfra i høyere hastighet.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Dermed klarte han ikke å ta seieren, men måtte se seg henvist til fjerdeplass. Det er Jensens tiende topp ti-plassering denne sesongen.

– Vinneren og tredjemann kom litt for raskt bakfra på de siste 50 meterne. Det var harde siste 250 meter med rundt åtte prosent i snitt. Jeg og han som ble nummer to var side om side fra nesten 200 meter og inn. De som var foran var bare raskere enn meg. Kanskje fordel å ha et hjul litt lengre. Ikke vet jeg, men kan ikke skylde på så mye mer enn at tre stykk var raskere enn meg, sier han.

Fra ritt til ritt i august

Volta a Portugal avsluttes først neste søndag, og for Jensen blir det snakk om å ta det rolig på de tøffeste etappene og gi det et forsøk på etappene hvor han kan ende opp med å spurte for seier. Spare på kreftene må han også, ettersom han nærmest skal gjennom et treukersritt i august.

Etter rittet i Portugal avsluttes, bærer det videre nord til Arctic Race, før han kjører en rekke belgiske éndagsritt mot slutten av måneden. 

Totalt anslår han at det blir omtrent 20 rittdager på 26 dager.

 

Tagget med: , ,

Les også disse