NORSK JUBEL: Boasson Hagen tok enda en seier i år. Nå i Le Dauphiné. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Seier for Boasson Hagen i Dauphiné

Procycling
Tips meg

Publisert 9.06.16 17:30

Del på    

Dimension Data-rytteren til topps på 4. etappe.

Edvald Boasson Hagen var den kvasseste av spurterne på 4. etappe i Critérium du Dauphiné, hvor en slakt oppløp la til rette for et durabelig oppgjør mellom nordmannen og to franskmenn.

I Alexander Kristoffs mistenkelige fravær dominerte Boasson Hagen, som leverte en veritabel kraftspurt som så han tukte Julien Alaphilippe (Etixx-QuickStep) Nacer Bouhanni (Cofidis) på de siste meterne.

Boasson Hagens fjerde etappeseier i det franske rittet, og hans sjette for året, kom etter en hektisk finale hvor utbryterne ble hentet bare fire kilometer fra mål. I finalen ble rudsbygdingen ledet inn på hjulet til John Degenkolb (Giant-Alpecin) av lagkameratene Youcef Reguigui og Nathan Haas. Det ble en perfekt utskytningsrampe for Boasson Hagen som åpnet spurtet i det åpnet rommet på venstre side av veien.

– Jeg er veldig glad. Jeg hadde en god posisjon hele dagen. Fikk god hjelp å få posisjonen i spurten. Jeg måtte spurte langt ute fra. Men det holdt. Jeg er glad for at målstreken var der den var, sier Boasson Hagen.

– Dette var siste mulighet for sånne som meg (i dette rittet). Jeg er glad for å lykkes i dag. Veldig glad, sier nordmannen.

– Det har vært en bra sesong så langt, jeg håper å få et godt Tour de France også. Jeg blir bedre og bedre mot Tour de France, sier Boasson Hagen som dediserte seieren til den hardt skadde Keagan Girdlestone, U23-rytteren til Dimension Data.

Kristoff (Katusha) og Sondre Holst Enger (IAM) var ikke i posisjon til å kjempe om seier. En velt langt foran i feltet med 2.4 km igjen gjorde det vanskelig for enkelte opptrekk å organisere seg mot slutten.

Alberto Contador (Tinkoff) leder fortsatt sammenlagt før helgens Alpe-etapper. Spanjolen havnet dog på feil side av splitten da Borut Bozic (Cofidis) veltet. Contador tapte ni sekunder og leder nå bare med fire sekunder på Chris Froome (Team Sky).

Slik gikk det til
«En siste sjanse for spurterne» var gjennomgående tema for Critérium du Dauphinés fjerde etappe, 176 flate kilometer fra Tain-l’Hermitage til Belley.

Utsiktene for en massespurt etter 176 km over forholdsvis flatt terreng ble iallfall ikke dårligere ved starten, da et lite brudd fikk stikke av gårde. Maxime Bouet (Etixx-Quick Step), Bryan Nauleau (Direct Energie) and Frederik Veuchelen (Wanty-Groupe Gobert) dannet en trio som burde være overkommelig for feltet å innhente.

Bouets tilstedeværelse i bruddet var dog ingen overraskelse. Franskmannen hos Etixx-QuickStep har bodd på utkanten av Marseille i en rekke år, men 29 åringen er født i Belley, dagens målby. Men håpet om å vinne foran hjemmefansen smuldret hen for Bouet, og resten av utbryterne, da bruddet ble nøytralisert fire km før mål. Dette som et resultat av BMC, Cofidis og Katusha sitt arbeid.

I likhet med mandagens etappe var dette en svært rolig affære, før det braket løs på de avsluttende kilometerne. Igjen knivet spurtlagene side om side med sammenlagtlagene.

Giant-Alpecin forsøkte et opptrekk for John Degenkolb. Boasson Hagen fant hjulet til tyskeren og åpnet spurtet med 200 meter igjen. Bouhanni hadde klistret seg bak nordmannen, men hadde ikke kraft nok til å komme rundt. Katusha-toget til Kristoff var aldri langt fremme i avslutningen.

I helgen venter de avgjørende fjelletappene i årets Criterium du Dauphiné.

Tagget med: , , , ,

Les også disse