Prøv Procycling Pluss idag

TRØBLETE TID: Sondre Holst Enger og AG2R La Mondiale var ingen god match. Her er Holst Enger i aksjon i NM. Foto: Knut Andreas Lone, procycling.no

– Det var dårlig for meg å være i AG2R. Det var egentlig ganske katastrofe

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 28.10.17 13:00

Del på    

Nå ser Holst Enger fram til å finne gnisten igjen i sitt nye lag.

(procycling.no): Etter en svært trøblete sesong, ble Cyclassics Hamburg det siste rittet for Sondre Holst Enger i AG2R-trøya. Like etter kom beskjeden om at nordmannen hadde blitt enig med laget om å terminere kontrakten, og at han var på vei til prokontinentallaget Israel Cycling Academy.

For Holst Enger ble tiden i det franske laget et aldri så lite mareritt. Språkbarrieren var stor, i laget hvor alt gikk på fransk.

– Men nå er jeg ferdig med det, nå gleder meg jeg så jævlig til å starte på nytt lag. Nå gidder jeg ikke fokusere på det negative mer, så nå er det bare positivt framover, sier Holst Enger til procycling.no.

– Jeg merker allerede at det er mye mer ryddig med tanke på mailer og beskjeder. Alt går i engelsk, så det blir ryddig og enkelt forstå. Det er så deilig å være tilbake til det, istedenfor å måtte oversette fram og tilbake via Google Translate, sier han om de første erfaringene med sitt nye lag.

Tilbake i trening

I Hamburg brøt han etter å ha fått problemer med hjerterytmen underveis. Tester i etterkant av rittet satte en sammenheng mellom Holst Engers mistrivsel i laget og problemene med hjerterytmen og elveblest. Beskjeden var klar om at det var hvile som måtte til. Dermed måtte han også si seg sjanseløs på en plass på det norske laget i VM i Bergen, og for 23-åringen ble det kun tur til Bergen som tilskuer.

Les også: I Israel Cycling Academy blir Holst Enger lagkamerat med August Jensen

Den rolige perioden ser heldigvis ut til å ha virket godt for Holst Enger, som de siste par ukene har vært tilbake igjen i systematisk trening.

 – Er det godt å kjenne at kroppen spiller på lag igjen?

– Ja, det er veldig godt. Jeg føler det ikke er hundre prosent enda, men det begynner å nærme seg noe. Det har i hvert fall blitt bedre.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TRIVSEL: Holst Enger sjarmerte mange med sine dansesteg i 2016. Her fra lagpresentasjonen i forkant av Tour de France, hvor nordmannen imponerte stort. 
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Vil finne gleden igjen

Han ønsker tydelig å legge hele året bak seg. Femteplassen på den første etappen i Boucles de la Mayenne var den eneste gangen han kom seg blant de ti beste i løpet av sesongen. I et nytt lag ser han nå også fram til en ny start med blanke ark.

– Det var dårlig for meg å være i AG2R. Det var egentlig ganske katastrofe. Nå gleder jeg meg til å få den gode kontakten med gutta på laget. Kunne snakke engelsk, og prate med dem igjen. Få den lune kommunikasjonen. Det er det jeg gleder meg til, at det blir gøy å finne gleden igjen ved å sykle. Så er jeg ikke så opptatt av hvordan det går, men jeg er opptatt av finne gleden av det og ha det gøy. Jeg er motivert for å kjøre bra. Få tilbake den gamle motivasjonen og trivselen jeg hadde i IAM Cycling.

I november (13.-17. november) starter laget opp med en samling i Israel, før det bærer videre til Girona og utstyrstilpassing. Holst Enger blir selv værende i Girona én uke for å trene, før det etter en kjapp hjemtur blir enda en ny samling. Etter det er det rett til Gran Canaria, hvor han i midten av desember kan feire sin egen 24-årsdag.

Og motivasjonen?

– Den blir bare bedre og bedre, med tanke på at jeg skal inn i det nye laget, sier Holst Enger.

Tagget med: , , ,

Les også disse