BRUDDSEIER: Magnus Cort jublet for etappeseier i Paris-Nice onsdag. FOTO: Justin Setterfield/Getty Images

Dansk seier etter 200 kilometer langt brudd

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 13.03.19 16:36

Del på    

Magnus Cort triumferte på fjerde etappe av Paris-NIce.

(procycling.no): Etter en lang dag i brudd tok Magnus Cort (Astana) seieren på den fjerde etappen av Paris-Nice onsdag. På et seigt oppløp i Pélussin spurtet dansken inn til en minneverdig triumf, foran Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) og Giulio Ciccone (Trek-Segafredo).

Bruddet kom seg av gårde etter bare ti kilometer av den 212 kilometer lange etappen, og holdt unna i en kupert avslutning tross voldsom innsatt fra flere lag i hovedfeltet.

Cort overrumplet sine bruddkamerater med et godt timet angrep innenfor siste kilometer og kom alene til mål. De Gendt prøvde å tette luken, men måtte ta til takke med andreplass og ristet oppgitt på hodet da han krysset målstreken sju sekunder etterpå.

Seks sekunder senere knep italienske Ciccone tredjeplassen foran landsmannen Alessandro De Marchi (CCC) som også satt i bruddet.

Franskmennene Lilian Calmejane (Direct Energie) og Valentin Madouas (Groupama-FDJ)angrep ut av feltet på de tre siste kilomterne, og sikret seg henholdsvis femte og sjette plass.

– Paris-Nice er et av de største rittene vi har. Det er utrolig å vinne en etappe her, sier Cort – etter det som var Astanas seier nummer 16 denne sesongen.

– Jeg hadde ingen stor plan for dagen, men hadde en god følelse. De første kilometerne følte jeg med bra, og tenkte at jeg kunne like gjerne prøve meg i brudd. Og når man først kommer i brudd, så er målet å havne i finale, sier Cort – som i fjor vant en etappe i Tour de France.

FOTO: Justin Setterfield/Getty Images

Både Alexander Kristoff (UAE) og Edvald Boasson Hagen (Dimension) ble hektet av i de fire kategoriserte bakkene som var tegnet inn på de siste 50 kilometerne av etappen.

Michal Kwiatkowski (Team Sky) tok en 10.plass i favorittgruppen som krysset målstreken knappe 50 sekunder bak Cort, og overtok dermed den gulblå ledertrøyen fra Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma). Polakken leder med fem sekunder på Luis Leon Sanchez (Astana) og ti sekunder på Philippe Gilbert (Deceuninck – Quick Step), før rittets femte etappe torsdag, en 25 kilometer lang individuell tempo.

Slik gikk det til

Ut av et tidlig brudd på 13 ryttere hadde sju klart å holde seg i front da 30 kilometer gjensto. De Gendt (Lotto Soudal), Julien Bernard, Ciccone (Trek-Segafredo), De Marchi (CCC), Elie Gesbert (Arkea-Samsic), Cort (Astana) og Mathias Le Turnier (Cofidis) førte dermed an med en ledelse på 2 min 30 sek inn i dagens to siste bakker.

Bruddspesialisten De Gendt ledet utbryterne over 2.kategorien Côte de Saint-Michel-sur-Rhône (3km à 6.6%), hvor et hardkjør i hovedfeltet fra Mitchelton-Scott og Bahrain-Merida hadde brakt ned avstanden til 1 min 50 sek.

De samme lagene fortsatte jobbingen, men klarte ikke så kjøre inn siste rest av bruddet før siste bakketopp, Côte de Chavanay (3.1km à 4.9%). Ved toppen var avstanden et knapt minutt, idet De Gendt, Cort, De Marchi og Ciccone holdt koken i front. Her sikret De Gendt seg nok poeng til å overta ledelsen i klatrekonkurransen fra Damien Gaudin (Direct Energie).

Kvartetten forsvarte seg godt og tok fatt på de ni siste kilometerne med 58 sekunders ledelse. Ag2r La Mondiale kom frem og tok ansvar da Mitchelton-Scott og Bahrain-Merida hadde svidd av sine hjelpere, men til ingen nytte.

I hovedfeltet vant Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida) foran europamester Matteo Trentin (Mitchelton-Scott), som en ikke ubetydelig antydning om hva som kunne ha skjedd dersom feltet hadde samlet seg.

Tagget med: , , ,

Les også disse