VANT TIL Å KJØRE RASKT: Men denne gangen gikk det litt for raskt med Thomas De Gendt. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

De Gendt kastet ut av Zwift-ritt for å ha kjørt for raskt

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 1.04.20 16:03

Del på    

Det er ikke alltid lett å være proff …

(procycling.no): Nå som alt av sykkelritt er stanset, har også proffene i stadig større grad inntatt Zwift. Dette er jo naturligvis også idrettsutøvere som holder et høyere nivå enn vanlige mosjonister, og det kan på by på utfordringer.

Det fikk Thomas De Gendt erfare da han ga på litt ekstra under en treningsøkt på tirsdag.

– Jeg ble kastet ut av et ritt på grunn av mine overmenneskelige krefter. Kan dere fikse innstillingene for meg, spør belgieren i en tweet henvendt til Zwift.

For å forhindre vektjuks, som brukeren selv stiller inn, kom dermed følgende feilmelding opp: «Either you missed your calling as a pro or your equipment is not set up properly». Samtidig ble også farten til De Gendt skrudd kraftig ned.

All den tid De Gendt jo faktisk er sykkelproff, kan man vel slå fast at det trolig bare gikk for fort med belgieren.

Tråkket til i en bakke

Til Het Nieuwsblad forteller han at han en stund lå på mellom 500 til 550 watt.

– Som en mosjonist kan det være urealistisk høyt, men for oss profesjonelle er det mer eller mindre normalt om man ønsker å vinne et ritt, sier han.

På Twitter skriver De Gendt at han har stilt inn vekten sin som 70 kilo, noe som da altså betyr at han tråkket godt over 7 watt per kilo da maskinen bestemte seg for at det gikk for fort. 

– Jeg testet med Tim Wellens. Han har aldri gjort det (Zwift) tidligere. Han ba meg vise det, ettersom vi i Lotto Soudal skal kjøre noen turer med sponsorer på Zwift snart. På en stigning kjørte jeg bare de verdiene jeg mer eller mindre kjører på i et ritt. Plutselig ble jeg blokkert og nøytralisert av spillet. Du kunne fremdeles tråkke hardt, men du var satt til en lav fart. Det er litt synd når du er i et ritt, sier De Gendt.

Din guide til Zwift: Utstyret du trenger for å komme i gang

Tagget med: ,

Les også disse