LYS I MØRKET? Rytterne hos Katusha-Alpecin måtte vente flere uker på lønna i september, og heller ikke oktoberlønna har kommet på konto når den skulle. (Photo by Justin Setterfield/Getty Images)

Venter fremdeles på lønn fra oktober

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 15.11.19 10:11

Del på    

Katusha-Alpecins advokat maner til ro i rekkene.

(procycling.no): For 2020-sesongen har Israel Cycling Academy kjøpt opp selskapet som holdt i WorldTour-lisensen for Katusha-Alpecin, men det hjelper 2019-stallen i laget fint lite.

September-lønna ble utbetalt sent, og nå melder cyclingnews.com at også forrige måneds utbetaling er uoppgjort.

– Alle har mottatt lønn for september, men vi har en forsinkelse for oktober, sier lagets advokat Alexis Schoeb til cyclingnews.com.

Han forteller at det ikke er uvanlig med etterslep mot tampen av sesongen og at det har med utbetaling fra sponsorene å gjøre:

– Noen sponsorer har en avtale hvor utbetalingen ikke gjøres før mot slutten av måneden, så det kan påvirke kontantstrømmen. Alle skal selvsagt få pengene sine. Dette er ikke en situasjon jeg setter pris på en personlig ser på som akseptabelt, men alle er blitt informert om problemene, sier Schoeb.

Det er store utskiftninger på gang for nye Israel Cycling Academy. Laget får trolig Dan Martin og Nils Politt som kapteiner, mens også André Greipel, Rory Sutherland, Hugo Hofstetter og Patrick Schelling har meldt overgang.

Det hjelper imidlertid ikke rytterne som ennå ikke har fått fornyet kontrakten andre steder. Og mest av alt trenger de å få utbetalt lønna de har utestående hos arbeidsgiveren sin.