- ERGERLIG: Jens-Erik Majlund og det danske forbundet erger seg over å bli innblandet i en dopingsak. Ifølge Jyllands-Posten er det Mattias Skjelmose som er den unge, danske rytteren som er utestengt for bruk av et prestasjonsfremmende middel. Procycling.no

Dansk junior utestengt i 10 måneder

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 8.01.19 14:48

Del på    

Jyllands-Posten skriver at det dreier seg om Mattias Skjelmose.

(procycling.no): Han forsvant som dugg for solen på veien inn mot Sykkel-VM i Innsbruck, og den opprinnelige grunnen skulle være at Mattias Skjelmose slet med en kneskade.

Tirsdag kommer det imidlertid motstridende opplysninger. Den danske avisen Jyllands-Posten har nemlig fått bekreftet at den nå 18 år gamle rytteren er idømt en ti-måneder lang utestengelse av UCI.

Grunnen skal være at Skjelmose testet positivt for det prestasjonsfremmende stoffet methylhexanamin etter å ha vunnet juniorrittet Tour de Pays du Vaud sammenlagt i mai i fjor.

Startet soning før dommen var rettskraftig

Skjelmose ble anonymisert da saken sprakk mot slutten av forrige uke. Trolig fordi den danske junioren var 17 år gammel da han avla positiv prøve.

Les også: Dopingsak rammer dansk sykkelsport

Samtidig kan slike saker bidra til å kaste mistanken over på andre utøvere. Da først Jyllands-Posten og siden dansk TV 2 valgte å omtale rytterens identitet, kom også procycling.no fram til at det var det rette å gjøre.

Ifølge Jyllands-Posten ba Skjelmose om starte soningen alt før dommen var rettskraftig. Noe som betyr at han vil være ferdigsonet alt den 6. mai i år.

UCI opplyser at karantene trådte i kraft 7. juli i fjor, og at den positive prøven daterer seg tilbake til 26. mai.

– Ergerlig for oss og utøveren

Andre idrettsutøvere har blitt utestengt fra alt imellom seks måneder til fire år etter å ha blitt tatt med spor av methylhexanamin i kroppen.

Uten at man vet helt sikkert, tror man den danske klatreren kan ha fått stoffet i seg ved bruk av et ikke-spesifisert kosttilskudd.

Administrasjonssjef i DCU, Jens-Erik Majlund, uttaler at han ergrer seg over saken. Ettersom utøveren var 17 år da den positive prøven ble avlagt, ønsker han ikke å nevne rytteren ved navn.

– Det er en utrolig ergerlig sak for oss og ikke minst for rytteren, sier Majlund til dansk TV 2.

– Det er en forskjell på om man får i seg et stoff i kroppen uten overlegg via et kosttilskudd eller via noe annet, eller om man har dopet seg med overlegg, minner ham om.

 

 

DCU omtaler utestengelsen som en administrativ sanksjon. Lengden på utestengelsen indikerer også at sykkelsportens internasjonale antidopingenhet (CADF) ikke dreier seg om forsettelig bruk av stoffet.

PS: Mattias Skjelmose er ansett som en talentfull klatrer, noe også sammenlagtseieren fra Tour de Pays du Vaud indikerer. Som førsteårs junior stakk han av med klatretrøya fra det lille Fredsrittet og ble nummer to i det danske mesterskapet for juniorer. Han hadde opplagt også vært en å se opp for i det tøffe VM-løypene i Innsbruck,

Tagget med: , , , ,

Les også disse