DANSK DOPINGSAK: En ung dansk rytter har avlagt positiv dopingprøve. Illustrasjonsbilde av UCIs dopingtester. FOTO: Tim De Waele

Dopingsak rammer dansk sykkelsport

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 4.01.19 10:12

Del på    

– Rytteren er suspendert fra alle landslag.

(procycling.no): En dansk landslagsrytter har ifølge Jyllands-Posten avlagt en positiv dopingprøve i forbindelse med et utenlandsk etapperitt under sesongen 2018. 

Den danske avisen melder at saken nå er til behandling hos sykkelsportens internasjonale antidopingenhet, CADF.

Den unge rytteren har testet positivt for det forbudte, sentralstimulerende middelet metylheksanamin – og har ifølge Jyllands-Postens opplysninger bedt om å få utestengelsesperioden satt i kraft umiddelbart, men ikke innrømmet forholdet. Saken bekreftes også av det danske sykkelforbundet DCU. 

– Rytteren er inntil videre suspendert fra alle landslag. Det er praksis når man har testet positivt for et medikament som er på forbudtlisten, sier Henrik Jess Jensen, formann i DCU.

– Men inntil det foreligger en endelig avgjørelse i saken, kan vi ikke kommentere den ytterligere, legger Jess Jensen til.

Straff

Stoffet metylheksanamin ble ført opp på dopinglisten til det internasjonale dopingbyrået WADA i 2009. Produkter som inneholder det sentralstimulerende middelet regnes som legemiddel i Norge.

Metylheksanamin har forekommet i kosttilskudd som selges som «fettbrennere» og produkter for å «forbedre oksygenkapasitet under vanskelige forhold».

I 2016 ble den kostarikanske rytteren Rodolfo Villalobos utestengt i tre år etter å ha testet positivt for metylheksanamin. Den nå suspenderte danske rytteren risikerer utestengelse på opp til fire år.

Tagget med: ,

Les også disse