(Photo by Kei Tsuji/Getty Images)

Danmark har høye forhåpninger foran U23-VM

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 11.09.18 14:35

Del på    

Stiller med to kapteiner på fellesstarten.

(procycling.no): Norge må feste sin lit til Tobias Foss og (muligens) Andreas Leknessund under U23-fellesstarten under VM i Innsbruck mot slutten av denne måneden.

Mens vi venter tøff motstand i en krevende løype, lyder danskene enda mer optimistiske på egne vegne. Landslagssjef Anders Lund har denne uka tatt ut Jonas Vingegaard og Jonas Gregaard som lagets kapteiner.

Begge to er ansett som store klatretalenter. Vingegaard har allerede skrevet under en kontrakt med LottoNL-Jumbo foran neste sesong, mens Gregaard er plukket opp som stagiaire i Astana.

Under Tour de l’Avenir stilte begge for Danmark. Her ble Gregaard nummer 13 sammenlaget etter blant annet å ha kjørt inn sjetteplass på etappen mot Val d’Isere. Vingegaard tapte over sju minutter til teten på den 7.etappen, men landslagssjefen mener likevel formen er i anmarsj etter en skuffende 67.-plass for 21-åringen.

– Jeg ser gode muligheter for et godt VM-resultat. Vingegaard har kommet sterkt ut av Avenir og ligner en som kan treffe toppformen i Innsbruck. Gregaard har hatt et høyt nivå i motbakkene hele sesongen, påpeker Lund i en pressemelding.

Mikkel Bjerg, Mikkel Frølich og Magnus Bak utgjør resten av laget som skal i aksjon under fellesstarten. Bjerg ble verdensmester i tempoklassen i fjor, og skal forsvare tittelen der. I tempodisiplinen stiller også Mathias Norsgaard og Johan Price-Pejtersen.

 – Bjerg er regjerende mester og de siste testene viser at han vil melde seg på helt i toppen denne gangen også, mener Lund.

 

Tagget med: , , ,

Les også disse