FORLATER UAE: Dan Martin har signert for Israel Cycling Academy. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Dan Martin signerer med Israel Cycling Academy

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 16.08.19 17:07

Del på    

Forlater UAE Team Emirates etter to sesonger.

(procycling.no): Etter to år med UAE Team Emirates skifter Dan Martin beite etter denne sesongen. Den 32 år gamle iren har signert en to år lang avtale med prokontinentallaget Israel Cycling Academy (ICA).

– Ved å slutte meg til Israel Cycling Academy, kombinerer vi vår felles appetitt for suksess. Vi skal sammen sikte mot å oppnå vårt potensiale sammen. Jeg har stor respekt for det ICA ønsker å oppnå og jeg ønsker å være en del av det, sier Martin i en pressemelding.

– Jeg har sett hvordan ICA har vokst som organisasjon fra utsiden og gleder meg til å ble med. Støtten og troen ICA har vist meg er en stor del av grunnen til at jeg besluttet å ta denne muligheten.

Fra å være lagkamerat med de tre nordmennene Alexander Kristoff, Vegard Stake Laengen og Sven Erik Bystrøm, slutter Martin altså seg til ICA, som denne sesongen har den norske duoen August Jensen og Sondre Holst Enger i stallen. Verken Jensen eller Holst Enger har imidlertid kontrakt med det israelske laget neste sesong foreløpig.

Martin som har vært WorldTour-rytter siden 2009 kan se tilbake på fjorårets etappeseire i Tour de France og Critérium du Dauphiné som sine høydepunkt med UAE.

– De siste seks eller sju årene har jeg fulgt den samme kalenderen, og jeg ser frem til å endre den litt og oppdage nye ritt. ICA har hatt en veldig god sesong i 2019 og laget ser enda sterkere ut i 2020.

 Flere signeringer kommer

Israel Cycling Academy ble lansert før sesongen 2015 som kontinentallag. I 2017 fikk laget prokontinental-status. Laget har siden fått invitasjoner til en rekke store ritt i WorldTouren, og har blant annet deltatt i to utgaver av Giro d’Italia.

Martin er den andre ny-signeringen laget annonserer, etter at overgangen til Hugo Hofstetter fra Cofidis ble kunngjort tidligere denne måneden.

– Vi ser Dan Martin som starten på vårt store steg. I løpet av flere år har vi gradvis tatt steg for steg, nå kommer øyeblikket vi skal styrke laget betydelig med en leder av Dans kaliber, Kjell Carlström, lagets manager.

– Han vil gi laget mye erfaring, men enda viktigere vil han ha en stor rolle som sammenlagtkaptein i etapperitt, sier Carlström – som legger til at laget vil signere flere ryttere.

Tagget med: , , ,

Les også disse