FOR PUBLIKUM! Det var første gang i hennes 19 år lange karriere i verdenscupsirkuset at Dahle Flesjå fikk sykle VM på hjemmebane. Da hilser man selvsagt! Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Dahle Flesjå skal sykle ritt med landeveislandslaget

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 14.02.17 16:23

Del på    

Tatt ut til å representere Norge i tøft etapperitt.

(procycling.no): Med VM i Bergen i tankene, har Gunn-Rita Dahle Flesjå trent mer spesifikt mot landevei denne sesongen. Nå får hun en tidlig sesongdebut med landslaget.

44-åringen er nemlig tatt ut til Semana Ciclista Valenciana. Rittet går fra 8.-11.mars.

Norges Cykleforbund skriver i sin pressemelding at veteranen er tatt ut på tidligere meritter og fysisk kapasitet, selv om hun ikke har syklet landeveisritt de siste årene. 

– Vi vet at Gunn-Rita har et veldig høyt fysisk nivå og at flere av etappene skal kunne passe henne bra. Det gjør at vi har stor tro på at hun kan gjøre det bra på de tøffere etappene. Vi ser internasjonalt at mange av de fremste terrengsyklistene hevder seg godt på landevei, sier sportssjef Hans Falk i pressemeldingen.

Rittet starter med en lagtempo, etterfulgt av tre fellesstarter, der to av de er relativt tøffe. Landslagsleder Carl Erik Pedersen er spent på hva de norske kan få til.

Rittet har fire etapper. En lagtempo og tre fellesstarter. To av etappene er ganske tøffe, og det bør bli interessant å se hva en kapasitetsrytter som Dahle Flesjå kan få til. Det synes også Carl Erik Pedersen, damenes landslagssjef.

– Jeg har tro på toppresultater på både enkeltetapper og sammenlagt. Samtidig blir det minst like viktig at vi fortsetter den gode lagkjøringa som vi avsluttet fjoråret med, sier Pedersen.

– Vi har flere ryttere som kan hevde seg sammenlagt. Jeg er spesielt spent på hva Katrine Aalerud kan få til. I tillegg håper jeg Susanne Andersen kan sloss om spurttrøya og en topplassering på den siste etappen som er ganske flat, sier landslagslederen.

PS: Gunn Rita Dahle Flesjå ble nummer åtte i landevei-VM i 1998. Det er samme året som hennes lagkamerat på landslaget, Susanne Andersen, er født.

Tagget med: , , ,

Les også disse