STORT: Alt under åpningsetappen den 25. april skulle det lykkes for Herman Dahl i Bretagne. FOTO: Tour de Bretagne.

Dahl vant i Bretagne: – Perfekt start

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 25.04.18 17:38

Del på    

Joker Icopal innehar de to første plassene i sammendraget etter første etappe.

(procycling.no): Den første etappen i Tour de Bretagne ble vunnet av Herman Dahl (Joker Icopal). Rittet endte i en spurt etter at et sent soloangrep ble hentet med 300 meter igjen.

I spurten var det ingen som kunne matche Jokers nysignering, som dermed kunne strekke hendene i været og juble.

Team Coop-rytterne Krister Hagen og Trond Håkon Trondsen endte på henholdsvis tiende- og tolvteplass.

Dahl innehar nå også ledertrøyen etter den første av syv etapper i det franske etapperittet. Lagkamerat Henrik Evensen er nummer to i sammendraget etter å ha tatt de tre innlagte spurtene på etappen. Den høyreiste Joker-rytteren har også klatretrøyen etter å ha vært først over den eneste kategoriserte stigningen.

Påkjørt av bilist i februar – i dag løsnet det for Dahl

Det har vært en ganske tøff vår for Herman Dahl. Etter en meget god treningsvinter, skjedde det som ikke skulle skje da han var ute på treningstur i Girona på besøk hos Kristoffer Halvorsen (Team Sky).

– Jeg ble påkjørt av en bilist på trening i februar. Etter det har jeg slitt litt, sier Dahl til procycling.no.

– Det kom en bil i et kryss fra venstre, som kjørte sin front rett inn i siden min. Jeg fløy fremover, landet på siden og havnet på sykehus. Jeg slapp billig unna sånn sett, men det koster litt for kroppen å gå på en sånn smell. 

I krasjen pådro han seg to brudd i ansiktet, hjernerystelse, samt flere kutt som måtte bli sydd.

Dette gjorde at våren har gått litt tregere enn det Dahl hadde håpet på, men i dag løsnet det virkelig for den tidligere Sparebanken Sør-rytteren.

Hyller laget

Med Evensen i brudd, kunne Joker Icopal konsentrere seg om å spare krefter inn til finalen. Der fikk Dahl den hjelpen han trengte for å plassere seg riktig før spurten.

– Vi kjørte vanvittig bra som lag. De andre gutta gjorde en utrolig jobb med å holde meg foran. Det var smale veier med mye svinger, så det var viktig å være foran tidlig. Rasmus plasserte meg fremme på den siste kilometeren. Det er kaos før spurten, men da gjelder det å være hard og holde posisjonen. Jeg fant et bra hjul, og spurten ble åpnet med cirka tre hundre meter igjen. Jeg tok hjulet til han som åpnet og gikk fra det. Man får litt ekstra krefter av at man ser at man kan vinne. Det gikk på viljen på slutten, forklarer Dahl.

Spurten gikk i slak motbakke, et ikke ukjent terreng for spurtere fra Sørlandet.

Med Evensen på andreplass i sammendraget og som innebærer av klatretrøyen, kunne ikke Joker Icopal drømt om en bedre start.

– Det ble en perfekt start. Vi kunne ikke håpet på så mye mer. Det var deilig å få min første seier i Joker-drakten – det var litt spesielt. Det var godt å få vise hva man er god for etter en tung start på sesongen.

Joker Icopal på offensiven

Da Henrik Evensen (Joker Icopal) ble kjørt inn etter å ha sittet i brudd hele dagen, angrep den norske mesteren Rasmus Fossum Tiller (Joker Icopal). Han fikk med seg Håkon Lunder Aalrust (Team Coop) og to andre ryttere, men deres forsøk fikk ikke gå lenge.

Da kvartetten ble hentet med omlag fem kilometer igjen, gikk Corentin Ermenault (Vital Concept) til med et forrykende soloangrep. I feltet var det få som ønsket å ta ansvar, og dermed fikk franskmannen en god luke.

Han ble dog hentet på de siste 300 meterne, og det ble en spurt i feltet – en spurt Dahl vant klart.

Han vant foran Steele Von Hoff (Bennelong-SwissWellness) og Matteo Malucelli (Androni-Sidermec-Bottechia). Coop-rytterne Krister Hagen og Trond Håkon Trondsen tok syvende- og åttendeplassen.

Joker fortsetter med dette seiersrekken etter at Carl Fredrik Hagen vant Tour du Jura sammenlagt på søndag.

Tagget med: , ,

Les også disse