Dahl nær ny seier i Bretagne

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 27.04.18 18:38

Del på    

Joker-rytteren i vinnerbruddet på 3. etappe og tok tilbake ledertrøyen.

(procycling.no): Herman Dahl angrep i finalen og kom seg med i det avgjørende bruddet på den tredje etappen i Tour de Bretagne fredag.

Fra et seksmannsbrudd ble etappen vunnet av franskmannen Tony Hurel (Sojasun espoir-ACNC), som spurtslo Dahl med to sykkellengder.

Italieneren Edoardo Affini (SEG Racing) suste inn til tredjeplass.

Joker-rytteren vant åpningsetappen onsdag og tar med denne andreplassen tilbake ledertrøyen i rittet.

En tydelig opplagt Dahl var våkent med på notene da angrepene haglet med 30 kilometer igjen. To grupper rev seg løs fra hovedfeltet og økte sin ledelse på de avsluttende rundene i Clohars-Carnoët.

Joker-rytteren angrep med James Fouche (Team Wiggins) og dannet etter hvert et seksmannsbrudd med Ezekiel Mostov (Hagens Berman Axeon), Jarno Mobach (Development Team Sunweb), Stan Dewulf (Lotto-Soudal U23) og vordende etappevinner Hurel (Sojasun espoir-ACNC).

Innenfor siste kilometer skulle et mellombrudd innhente teten, men det var til slutt Hurel og Dahl som gjorde opp om seieren etter en kaotisk etappe.

– Det hadde vært fint med enda en etappeseier. Men nå har jeg trøya og har allerede vunnet en etappe. Så jeg er ganske fornøyd, sier Dahl til procycling.no.

– Vi lå seks mann foran på slutten som begynte å lure på hverandre. Ingen vil kjøre i den slake bakken på de siste to kilometerne. Derfor kom det to man opp bakfra, og (Affini) kjørte rett forbi oss med en gang. Med tanke på sammendraget hoppet jeg på hjulet hans og Hurel lå på hjulet mitt og kom forbi på slutten, sier Dahl – som også leder poengkonkurransen.

Dahl har nå ledertrøyen med åtte sekunder foran Hurel, og elleve sekunder foran Affini, idet fire tøffe etapper gjenstår.

– Det handler om å ta hver dag som det kommer. Det blir noen tøffe finaler etter hvert som uken går. Formen min er ganske bra. Det var en tøff dag i dag, men jeg følte meg ganske sterk.

– Jeg pleier å stå distansen ganske bra. Det er en ny situasjon for min del her i Bretagne. Men vi er et av de sterkeste lagene her, selv om det er fem prokonti-lag her også Vi må legge en god plan.

– Vi trenger nok ikke taue så mye. Det er mange lag som har lyst å jobbe. Lederlaget slapp en del unna i dag. Vi har flere kort å spille på også. Det ble ikke store tidsavstander i dag tror jeg. Ramus (Tiller ) og Markus (Hoelgaard) noen sekunder foran hovedfeltet, de to som i utgangspunktet er bedre kort enn meg.

Tagget med: ,

Les også disse