VAR MED I TETEN: Gabriel Rasch var i samme gruppe som Johan Vansummeren, da han ble sendt ned for å hjelpe Thor Hushovd. Belgieren vant til slutt Paris-Roubaix, nordmannen ble nummer 23. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Dagen Rasch aldri glemmer

Anders Lindstrøm
Tips meg

Publisert 10.04.14 20:04

Del på    

– Det var en latterlig taktisk avgjørelse.

KORTRIJK (procycling.no): Gabriel «Gabba» Rasch har i vinter gjort seg klar for sin siste klassikersesong.

37-åringen sykler til og med Paris-Roubaix, før han legger sykkelskoene på hylla og blir sportsdirektør i Team Sky.

Selv skulle han gjerne fortsatt i noen år til, men kunne ikke si nei da muligheten til en jobb i Sky etter karrieren bød seg.

Derfor fortsatte han
Mange undrer seg nok om hvorfor holeværingen gadd å ta fatt på nok en treningsvinter, når han visste at han uansett er ferdig 13. april. Hadde det ikke bare vært like greit å legge opp og dermed slippe den tunge vintertreningen?

– Jeg synes det ble litt brått, og jeg var ikke klar til å stoppe så tidlig, sa Gabriel Rasch til procycling.no før Omloop Het Nieuwsblad.

– Jeg hadde planer om å ta et par år til, men da muligheten bød seg for å kjøre en vår til, tok jeg den. Dette er mine ritt.

Tilbudet om å bli sportsdirektør i Sky var en årsak til at Rasch tok valget om å skulle sette strek for karrieren etter Paris-Roubaix.

– Det er ikke sikkert jeg hadde fått mulighet til å bli sportsdirektør i Sky på høsten.

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

I SIN SISTE SESONG: Gabriel Rasch, her under årets Kuurne-Brussel-Kuurne, avslutter karrieren etter Paris-Roubaix. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

– Skjer ikke igjen
Rasch møtte procycling.no på Skys hotell i Kortrijk dagen før han bega seg ut på sin aller siste klassikersesong. Og det blir en verdig avslutning for nordmannen.

Det er nemlig i brosteinsklassikerne Rasch virkelig har gjort seg gjeldende, hovedsakelig som hjelperytter.

Men «Gabba» kunne ha lagd seg et navn også gjennom resultater. I 2011 satt han nemlig i gullposisjon i Paris-Roubaix.

Med under 30 kilometer igjen satt han i samme gruppe som Johan Vansummeren, som til slutt vant rittet.

Lydig som han er, slapp imidlertid Rasch seg ned for å hjelpe Garmins kaptein, Thor Hushovd. Da så han aldri teten igjen. Resultatlistene viste «Gabbas» navn ved siden av tallet 23.

– Det gnager, man føler det på seg, sier en tydelig ubekvem Gabriel Rasch på spørsmål om han noen gang tenker tilbake på vårdagen i 2011.

– Jeg var i teten med 25 kilometer igjen og var helt frisk.

Hvis du kommer i samme situasjon i år og får lik beskjed på øret, hva gjør du da?

– Det kommer ikke til å skje. Det var en latterlig taktisk avgjørelse, tatt av Jonathan Vaughters som aldri har syklet Paris-Roubaix.

Topp fem?
De to siste årene har ikke 37-åringen vært i nærheten av prestasjonen han la ned i 2011. Likevel går han med et håp om å kunne tilkjempe seg en topplassering i rittet han setter over alt annet.

– Jeg håper å være der jeg var i 2011, da preget jeg rittet i den siste delen. Har jeg en superdag og alt går bra, vet jeg at jeg kan kjempe om topp fem i Paris-Roubaix. Men jeg er ikke i Sky for å kjøre for egne sjanser.

Og er det en ting som er sikkert, er det at Rasch har like mye motivasjon som noen gang før.

– Jeg har noe uoppgjort i klassikerne, og da er det Paris-Roubaix som passer meg best, advarer Rasch.

Tagget med: ,

Les også disse