LEDELSE: Stephen Cummings ligger an til nok en stor seier denne sesongen. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Cummings overtok ledelsen i Tour of Britain

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 9.09.16 16:44

Del på    

Veteranen med solid overtak etter bakkeavslutning.

Det ble seks kilometere med stadige angrep i avslutningen av den sjette etappen i Tour of Britain. Sammenlagtleder Julian Vermote måtte halvveis opp bakken slippe resten av feltet. Dermed overtok Stephen Cummings ledelsen i rittet.

Dimension Data-rytteren har nå et solid overtak på ledelsen i rittet, som ligger an til å bli avgjort på lørdagens tempoetappe.

Etappen ble vunnet av Wout Poels.

Sky-rytteren angrep sammen med Tom Dumoulin og Rohan Dennis fra en mindre gruppe med blant andre Cummings, Tony Gallopin og Gorka Izagirre to kilometer før mål. Etter å ha angrepet de to fem hundre metere senere, i det de to kranglet litt om samarbeidet, holdt han unna inn til mål.

Sist besøkt for tre år siden
Etappen var ventet å ha en viktig rolle i kampen om sammenlagtseieren på grunn av den avsluttende bakken opp til Haytor. Den seks kilometer lange bakken à seks prosent ble sist brukt i 2013-utgaven av rittet, og etappen ble da vunnet av Simon Yates.

Briten er for øyeblikket i tetkampen i Vuelta a España, og var følgelig ikke tilstede i årets utgave av 2.HC-rittet.

Det var imidlertid Giovanni Visconti (Movistar), Miguel Ángel Benito (Caja Rural), Tom Stewart (Madison Genesis) og Jasper Bovenhuis (An Post-Chain Reaction), som utgjorde dagens brudd.

Til tross for et hederlig forsøk fra Visconti, sørget Team Sky for at alle fire var kjørt inn da hovedfeltet entret den siste milen.

Vermote vs Cummings
I sammendraget var det før etappen Julian Vermote (Etixx-Quick Step) og Stephen Cummings (Dimension Data) det handlet om, ettersom de fikk et forsprang på minuttet til en gruppe på ti ryttere med flere klatresterke rytter på den andre etappen.

Det var også én av de ti som kom med det første angrepet. Rohan Dennis, 1.17 bak Vermote før etappen, angrep fem kilometer før toppen.

Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) gikk etter australieren noen hundre metere senere, og dro med seg Wout Poels (Team Sky) og Gorka Izagirre (Movistar).

Dumoulin var 1.12 bak Vermote før etappen, og dermed var det stor kjørevilje i ham og Dennis. Etixx-Quick Step satt følgelig også opp farten, et tempo som sørget for at sammenlagtlederen måtte slippe tre kilometer før mål.

Dermed var det meste duket for Cummings, og Dimension Data-rytteren angrep sammen med Tony Gallopin (Lotto Soudal, 1.03 bak før etappen) to og en halv kilometer før mål.

Etappeseier til Poels
To kilometer før mål angrep Dennis igjen, og fikk med seg Dumoulin og Poels, mens stadig flere kom opp til Cummings gruppe like bak. Mens både Dumoulin og Dennis kikket på hverandre, nøt Poels godt av å være ute av sammenlagtkampen før etappen.

Halvannen kilometer før mål angrep Sky-rytteren. Der fikk også Poels luken han trengte, og nederlenderen vant dermed kongeetappen i Tour of Britain for andre år på rad.

Dennis ble nummer to på etappen, like foran Dumoulin etter et nytt sent angrep. Ledertrøya gikk imidlertid til Cummings, som kom inn rundt 20 sekunder bak etappevinneren.

Tagget med: , ,

Les også disse