Prøv Procycling Pluss idag

SISTE SEIER: Wout Poels vant den syvende etappen i Critérium du Dauphiné tidligere i år, den foreløpige siste seieren fra tiden i Sky/Ineos. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Poels klar for Bahrain-Merida

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 18.09.19 13:27

Del på    

Forlater Ineos etter fem år.

(procycling.no): Det bekrefter Poels til De Telegraaf.

Det ble i vår klart at prestasjonsleder i Team Ineos, Rod Ellingworth skal ta over som lagsjef i Bahrain-Merida fra 1. oktober, og Poels forteller at at han var sentral person i det å overtale Poels til å skifte lag.

– Jeg ser frem til denne nye utfordringen, hvor nye muligheter ligger foran meg, sier nederlenderen.

Nederlandske Wout Poels kom til Team Sky, nå Team Ineos, foran 2015-sesongen og har vært en svært sentral brikke i mange av lagets store seirer. 

Poels var med på Tour de France-triumfene til Chris Froome i 2015 og 2016, Froomes seier i Vuelta a España i 2017 og han var også med da Froome kjørte inn til seier i Giro d’Italia året etter.

31-åringen var også med på Tour de France-seirene Geraint Thomas og Egan Bernal de siste to årene.

Poels vil for alltid også være den første rytteren som vant et monument for Team Sky/Ineos, da han vant Liége-Bastogne-Liége i 2016 – den klart største seieren i nederlenderens karriere. 

I Bahrain-Merida vil Poels få større frihet til å kunne kjøre inn egne resultater. I tillegg til Poels, har Bahrain-Merida også signert Mikel Landa til 2020-sesongen, mens Vincenzo Nibali forlater laget til fordel for Trek-Segafredo.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse