Prøv Procycling Pluss idag

BRUDDKONGE: Steve Cummings på vei inn til seier på den syvende etappen i årets Tour de France. Foto: EPA/YOAN VALAT

Cummings likevel med til OL

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 19.07.16 16:50

Del på    

Kennaugh trekker seg på grunn av dårlig form.

Det skapte kontroverser da Stephen Cummings ble utelatt fra den britiske troppen til OL. På det tidspunktet hadde han allerede tatt tre seirer i WorldTouren i 2016, med etappeseier fra Vuelta Ciclista al Pais Vasco, Tirreno-Adriatico og Critérium du Dauphiné. Senere tok han som kjent også sin andre etappeseier i Tour de France, da han vant den syvende etappen til Lac de Payolle.

Veteranen gikk selv ut og mente det var en åpenbar interessekonflikt mellom rollene til landslagssjef Rod Ellingsworth, som også er «head of performance» i Team Sky.

På det britiske laget til OL var fire av de fem uttatte fra nettopp Sky, et lag som bestod av Ian Stannard, Peter Kennaugh, Chris Froome, Geraint Thomas og Adam Yates.

– Jeg kritiserer treneren. Jeg kritiserer taktikken, jeg kritiserer uttakskriteriene og jeg kritiserer British Cycling (det britiske sykkelforbundet), sa Cummings til Cyclingnews etter at uttaket ble kjent.

Nå har imidlertid Cummings fått en plass til Rio etter at Peter Kennaugh trakk seg fra laget. Sky-syklisten brakk kragebeinet under Tour of California, og fullførte Tour de Pologne mandag. 51. plassen gjorde imidlertid sitt til at Kennaugh ikke ønsket å stille opp i Rio.

– London 2012 var et av høydepunktene i karrieren min, så jeg er skuffet over å gå glipp av Rio, men vitende om at jeg ikke var i stand til å yte mitt beste, følte jeg det var min plikt å trekke seg, sier Kennaugh til British Cycling.

Tagget med: , ,

Les også disse